Ezt most nem ússzák meg – Bírósági pert indít az ellenzéki politikus!

Tóth Bertalan szeretett volna tisztán látni, mi indokolta a Vodafone felvásárlását ebben a gazdasági helyzetben, azonban a kormányzat “sunnyog és hazudozik”.

Az MSZP frakcióvezetője a közösségi oldalon számolt be róla, hogy “döntés-előkészítő jellege miatt” megtagadta a Vodafone megvásárlásáról szóló szerződés kiadását az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.

“Szerintük döntés-előkészítő iratnak számít, amit január 8-án már aláírtak”

– emeli ki bejegyzésében az ellenzéki politikus, majd hozzáteszi, hogy ez is csak annak a bizonyítéka, hogy megpróbálják eltitkolni az ügy sötét részleteit.

“Amíg a propagandában nagyon büszkén hirdetik a fideszesek, hogy remek üzletet kötöttek Orbánék, addig a valóságban hazudoznak és sunnyognak, amikor be kellene mutatni, hogy pontosan hogyan, mennyiért és milyen megfontolás alapján költöttek többszázmilliárd forintot az adófizetői pénzekből” – írja Tóth, aki pontokba szedte, mi mindenre lehetett volna költeni azt a pénzt, amit a távközlési vállalat üzletrészéért fizettek:

  • A kormány költhette volna a pedagógus-béremelésre, vagy
  • 10 százalékos nyugdíjemelésre, vagy
  • a 2008 (!) óta nem emelt családi pótlék megduplázására, vagy
  • a GYED összegének megháromszorozására, vagy
  • a rászorulóknak nyújtott gyógyszertámogatások duplájára emelésére, vagy
  • családonként 3,5 millió forintos vissza nem térítendő energetikai korszerűsítési támogatásra 100 ezer lakás számára.

“Természetesen ennyivel nem ússzák meg, adatigénylési pert indítok. Találkozunk a bíróságon!” – teszi hozzá bejegyzése végén az MSZP frakcióvezetője.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!