Borulhat a bili – Nem tudták eltussolni a Völner-Schadl-ügyet!

Az MSZP a közösségi oldalán jelentette be, hogy közös határozati javaslatot nyújtottak be az ellenzéki képviselők, melyben vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték a Völner-Schadl-ügy kormányzati érintettségének kivizsgálására.

Ennek révén kiderülhet, kik lehetnek még érintettek az elmúlt évtized legnagyobb korrupciós botrányában, ugyanis ha a kiszivárgott hangfelvételeken elhangzottak megállják a helyüket, akkor akár 60-70 országgyűlési képviselő is részese lehet az ügynek.

Ez pedig a Fidesz-kormány bukását jelentheti!

A benyújtott határozati javaslat szerint a vizsgálóbizottságnak az alábbi kérdéseket kell tisztáznia:

  • Kikre gondolt a korrupcióval vádolt volt államtitkár, Völner Pál, amikor azt mondta az egyik felvételen, hogy a vallomásától „meginoghat” pár ember széke? Talán a Fidesz egyes parlamenti képviselőire vagy az Orbán-kormány minisztereire célzott?
  • Milyen személyi összefonódások jelentkeztek a korrupcióval érintett ügyekben? Mit jelent, ami Varga Juditról, illetve a 60-70 országgyűlési képviselőről elhangzik a lehallgatott telefonbeszélgetésekben?
  • Kit üdvözölhetünk a végrehajtói kar korrupció gyanújával letartóztatott elnöke, Schadl György által korábban csak „gazdámként” említett befolyásos kormánytag személyében? Ki lehet Tóni, Barbara és Ádám, akikkel a korrupt végrehajtó ismerőse egy 30 éves koncessziós buliról beszélt a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján?
  • Azért indultak újra a kilakoltatások az elmúlt fél évben, és azért lökte a végrehajtói maffia karjaiba a magyar családok ezreit az Orbán-kormány, mert a végrehajtók fideszes politikusokat, kormánytagokat fizettek le?
  • Mit kapott a vesztegetés miatt letartóztatott Schadl György azért cserébe, hogy akadályozta azt, hogy az ellenzék minden adatot megismerhessen a Felcsúti fociakadémia működése kapcsán? Megállapítható-e a miniszterelnök politikai felelőssége ennek kapcsán?
  • Hogyan tudta Schadl György éveken át saját hitbizományaként kezelni a végrehajtói szervezetet? Hogyan tudott a végrehajtói kar elnöke a nyomozati anyagok szerint legalább 884 millió forintot beszedni az általa álláshoz segített végrehajtóktól? Hány családot, gyermeket, idős embert raktak jogellenesen az utcára Schadl ténykedése alatt a busás haszon reményében?
  • Az elmúlt 4-5 év kilakoltatással kapcsolatos döntéseit milyen módon segítette a kormányzat, illetve az Országgyűlés jogszabályalkotás révén?
  • Milyen intézkedések, jogszabálymódosítások szükségesek a bírósági döntések végrehajtásának bizonytalansága, szervezetlensége, időszerűtlensége, illetve a végrehajtási szervezet szakszerűtlen működésének, a rendszerszintű visszaélések visszaszorítása érdekében? Mik azok a jogi problémák, amelyek a polgári bírósági végrehajtási eljárás során fokozottan érintik a szegénységben élő, különösen a hajléktalan vagy bizonytalan lakhatási helyzetű embereket?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!