Ledobták az atomot – Kiszivárogtak Orbán zárt körben tett kijelentései!

Forrás: Reuters

Orbán hatalmas erőfeszítéseket tesz arra vonatkozóan, hogy a médiában kizárólag azok az anyagok jelenjenek meg, melyeket előzetesen megírtak neki.

A miniszterelnök talán ezért sem vállal élő vitát, mivel ott nincs ideje felkészülni azokra a kérdésekre, melyeket nem a stábja állított össze, úgy, ahogy azt a Kossuth rádiós beszélgetéseknél is alkalmazhatják.

Orbán azonban mégis arra vállalkozott, hogy válogatott külföldi újságírók előtt beszéljen egy zártkörű háttérbeszélgetésen, melynek egyik résztvevője Roland Tichy volt, aki elkezdte kiszivárogtatni az ott elhangzottakat.
Így láthatott most napvilágot Orbán elemzése az orosz-ukrán háború kapcsán, melyről a miniszterelnöknek az a véleménye, hogy nem lehet abban reménykedni, hogy Putyin előbb-utóbb feladja,

„elvégre közeledtek az elnökválasztások, és a háborús vesztesek nem nyernek választásokat, még a manipuláltakat sem”.

Orbán ezzel utalhatott a 2018-as orosz elnökválasztásra, ahol Vlagyimir Putyin a szavazatok közel 77 százalékát szerezte meg úgy, hogy másnak esélye sem volt a győzelemre, ugyanis erős ellenfeleit a hatóságok nem engedték elindulni.

Sőt, Orbán beszélt arról is, hogy ismeri az oroszok kegyetlenségét, a korábbi magyar miniszterelnököt, Nagy Imrét is ők akasztották fel – emelte ki cikkében a 444.hu, mely hozzáteszi, hogy a kormányfő az elmúlt 12 évben ügyelt arra, hogy ne kritizálja az Oroszországban kialakult autokráciát, most azonban ezek a kijelentések szöges ellentétei az eddigi irányvonalnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!