Lefagyhatott Orbán arcáról az önelégült mosoly – Kiosztották a Kossuth rádiós interjúja után!

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője fogalmazott meg éles kritikát a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúja után, melyben Orbánt “Putyin oligarcháinak legnagyobb védelmezőjének” nevezte.

A szocialista politikus bejegyzésében pontokba szedve kiemelte, milyen témákat érintett Orbán, és mik azok, amiket került:

  • Orbán Viktor, a putyini érdekek közismert uniós képviselője és kiszolgálója, a békét és tűzszünetet nem az agresszor orosz elnöknél követeli, hanem a tankokkal taposott országnak segítséget nyújtóknál;
  • Orbán Viktor beszél hazai médiaszabadságról és sokszínűségről, aki bezáratta a Népszabadságot, az internetre száműzte a Klubrádiót, elfoglalta az Origo-t és az Indexet, kézivezérlés alá vonta a mindannyiunk pénzéből fenntartott “közszolgálati” médiát, és goebbelsi mintára folytat propagandakormányzást;
  • Orbán Viktor az évtizedek óta nem látott mértékű hazai infláció elleni kormányzati intézkedésekről beszél, miközben a drágulást jelentős részben az elhibázott fideszes gazdaságpolitika, és a Matolcsy “szakértelmével” tönkretett forint gyengesége okozta.

Orbán láthatóan továbbra is sodródik, nem ura a folyamatoknak, és nincs megoldása a valós problémákra

– írja Tóth, aki kifejtette, mely ténylegesen fontos, az emberek mindennapjait érintő témákról kellett volna a miniszterelnöknek beszélnie:

  • Egyetlen szót sem szólt a méltatlanul alulfizetett pedagógusok helyzetének rendezéséről. Pedig az a kormány, amelyik a beszedett adókból nem tudja tisztességgel megfizetni a tanárait és az állami alkalmazottakat – legyen szó szociális ágazatban dolgozókról, ápolókról -, mert helyette értelmetlen dolgokra (pl.: Vodafone) szórja el az adófizetői pénzeket, az elárulja a nemzetét.
  • Nem szólt arról sem, hogy az idősek helyzetén, a közel félmillió kisnyugdíjas, és a másfélmillió átlagnyugdíj alatt élő idős ember életén segíteni szeretne. Orbánék szerint a megoldás, hogy a kisnyugdíjasok mehetnek kuncsorogni a méltányossági nyugdíjemelésért.

Az MSZP szerint azonban a megoldást az jelentené, ha a kisnyugdíjakat felzárkóztatnák, a 2008 óta változatlan minimális nyugdíjakat megemelnék, és a rezsikompenzációt adnának a 100 ezer forintnál kisebb nyugdíjjal rendelkezőknek.

azonnali megoldásként pedig adjanak egységesen 205 ezer forintot minden nyugdíjasnak 13. havi juttatásként,

melynek eredményeként a nyugdíjasok csaknem kétharmada több pénzt kapna.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!