Botrány az EP-ben – Sokakat feldühítettek a fideszes képviselők!

Forrás: MTI / Európai Parlament / Jan Van de Vel

Fontos szavazást tartottak csütörtökön az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, melyen a Fidesz képviselői ismét bebizonyították, hogy Putyin érdekeit szolgálhatják!

Az EP-képviselők elé került az a dokumentum, mely az Ukrajna elleni agresszió bűntettével foglalkozó törvényszék esetleges létrehozását tárgyalta.

A szavazáson részt vettek a Fidesz EP-képviselői is, azonban ők inkább tartózkodtak

– írta meg az Euronews.

A magyar kormánypárti képviselők megbotránkoztató és az unióval való ismételt szembefordulásuk ellenére, az állásfoglalást végül 472 igen szavazattal, 19 nem ellenében és 33 tartózkodás mellett elfogadták!

Az elfogadott állásfoglalásban kiemeli az Európai Parlament, hogy szerintük az orosz erők által Bucsában, Irpinben és számos más ukrán városban elkövetett atrocitások a háború brutalitását mutatják, valamint azt, hogy mennyire fontos lenne az összehangolt nemzetközi fellépés annak érdekében, hogy a nemzetközi jog alapján a felelősöket bíróság elé állítsák.

A képviselők sürgetik az EU-t, hogy Ukrajnával és a nemzetközi közösséggel szoros együttműködésben hozzon létre egy különleges nemzetközi törvényszéket,

amely felelősségre vonná Oroszország politikai és katonai vezetését és szövetségeseit.

A képviselők szerint a bíróság létrehozása kitöltené a nemzetközi büntető igazságszolgáltatásban keletkezett űrt, és kiegészítené a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság nyomozati erőfeszítéseit, mivel az jelenleg nem képes kivizsgálni az ukrajnai háború orosz háborús bűneit.

Megjegyezték, a különleges törvényszéknek hatáskörrel kell rendelkeznie nemcsak Vlagyimir Putyin orosz elnök és Oroszország politikai és katonai vezetése, hanem Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök és környezete által elkövetett jogsértések kivizsgálására is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!