Kiderült az igazság – Kártyavárként dől össze Orbánék hazugsága!

A magyar kormány minden elhibázott lépésükért, rossz gazdaságpolitikájukért – melyek jelentősen emelték a hazai energia és élelmiszárárakat – az Európai Uniót és az általuk is megszavazott szankciókat tették meg felelőssé!

Orbánék a hibáikat másra hárítják – mint ahogy tették azt az elmúlt 12 évben mindig -, kiemelve, hogy az elszabadult infláció egyedül az “elhibázott brüsszeli szankciók” miatt vannak, és egész Európa szenved az unió döntései miatt.

Az atv.hu cikke azonban rávilágít, hogy Orbánék tudatosan hazudhattak, félrevezették a lakosságot,

ugyanis mindabból, amit a szankciós inflációról mondtak mely az uniót sújtja, szinte semmi sem igaz!

Míg Magyarországon 12 hónap alatt 44 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak, a háztartási energia pedig 64 százalékkal kerül többe, addig Angliában, Ausztriában és Franciaországban szinte semmit sem éreznek az emberek a válságból.

  • Egy Angliában élő magyar szerint minimális áremelkedés tapasztalható csak a szigetországban, ugyanis amiért eddig 30 fontot fizetett, az most nagyjából 35 fontba kerül. Kiemelte továbbá azt is, hogy mindenkinek alanyi jogon jár 400 font energiaár-támogatás (októbertől márciusig havi leosztásban körülbelül 66 font).

Ez azt jelenti, hogyha valakinek a havi villany vagy gázszámlája 66 font alatt marad, akkor lényegében nem kell fizetnie semmit.

A lapnak nyilatkozó hölgy hozzátette, hogy ő már két hónapja semmit sem kellett, hogy fizessen.

  • Az Ausztriában élő Somos Anna a lapnak azt nyilatkozta, hogy rengeteg magyar jár át az osztrákokhoz vásárolni, ugyanis míg Magyarországon 44 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak, addig Ausztriában mindössze 6,5-7 százalék körüli volt az élelmiszerinfláció, illetve hozzátette, hogy az energiaárak is csak ilyen mértékben emelkedtek, de még így is kapnak a kormánytól energiaár-támogatást!

“A támogatást jövedelemkerethez kötik, a középosztálybeli családok egységesen 200 euró áram és gáz támogatást kapnak összesen. Illetve az is megkapja, akinek havonta csak 100 euró a számlája, de az is, akinek 600, és akkor ez egy egyszeri támogatás” – mondta.

  • Franciaországban is messze jobb a helyzet, mint Magyarországon. A lapnak nyilatkozó kint élő magyar férfi kiemelte, hogy ott a Brüsszelezés sem túl “divatos”, nem próbálja a nehézségeket a kormány másra hárítani, ugyanis Franciaország is szerves része az Európai Uniónak.

“Amennyire tudom, ilyen 7-8 százalék körüli inflációról beszélnek itt, de az élelmiszerek áremelkedése jelentősen meghaladja ezt, azt hiszem az alapvető élelmiszereknél 13 százalék körüli az átlagos infláció” – nyilatkozta a Franciaországban élő Zoltán, aki hozzátette, hogy ott nem érzik igazságtalannak a szankciókat, a társadalom többsége tudomásul veszi, hogy lépni kellett az orosz agresszióval szemben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!