„Bosszút áll a magyar külügy az Avatar 2 filmen” – tarol a neten ez a videó!

Meleg fideszes szóvivő és Vityafon – ezt a kormányinfót érdemes megnézni!

Egy ország röhög ismét az Orbán-kormány kifigurázásán. A vicces álhíreiről ismert Hírcsárda már hetek óta jelentkezik a Fidesz-kormány tájékoztatóit kifigurázó Kormányinfó Plusz című videóival, melynek legutóbbi része egészen zseniálisra sikerült:

fergeteges Fidesz-paródián röhög az egész ország!

A szóvivőt abszolút hitelesen alakító Lengyel Tamás először is „egy perc néma felpontozást” rendel el, hogy az újságírók javítsanak az Aranybulla IMDb-pontszámain, majd bejelenti: azért, mert amerikai trollok lehúzták Rákai Philip filmjét,

bosszúból a külügyminisztérium munkatársai elkezdték lepontozni az Avatar 2-t.

Ezt követően megtudhatjuk azt is, hogy a Fidesz-kormány felkészült a jövőbeni hasonló esetek kivédésére. A szóvivő bejelentette: „A Nézőpont Intézet mintájára megalapítottuk a Pontnéző Intézetet, amely minden eddiginél keményebben és hatásosabban fogja szemmel tartani az IMDb-n osztott értékeléseket.” Ezzel a feladatal pedig azokat a diákokat bízzák meg, akik kiszabadultak az őket „megrontó, külföldi erők karmai közé hajtó Erasmus-programból.”

A Kormányinfó paródiájában szóba került az is, hogy a Fidesz-kormány megvásárolta a Vodafone-t és most azon gondolkodnak, mire nevezzék át az állami tulajdonba került céget. A szóvivő szerint eddig csak használhatatlan ötletek születtek, amik szerint

a Vodafone új neve lehetne Vityafon, TeleNER vagy VeddEl 900,

ezért ezzel kapcsolatban még várják a lakossági ötleteket, javaslatokat. Amikor a Magyar Nemzet újságírója rákérdezett arra, hogy a Momentum kirúgta egy munkatársát, mert benyitott Novák Katalin irodájába, a Kormányinfó Plusz szóvivője fontosnak tartotta leszögezni:

„bármi is történt éppen a szobában a köztársasági elnök asszony és Győzike között, az az ő magánügyük.”

De nem ez volt a Kormányinfó paródiájának a legkínosabb pillanata, hanem az, amikor az Origo férfi munkatársa nyíltan kérdőre vonta a szóvivőt, hogy miért nem akar vele találkozni mostanában. „Aggódtam. Nem válaszolsz semmire. Olyan ritkán látlak mostanában!” Majd így búcsúzik: „akkor a szokott helyen tali.”

A fergeteges videót cikkünk végén megnézhetik, ha pedig közben néha úgy érzik, hogy amit látnak, már nem is paródia, hanem közelebb áll az igazsághoz, ne aggódjanak: a valóság az, ami már néha az abszurditás határát súrolja.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!