Kiderült a Fidesz gyenge pontja, ami megbuktathatja Orbánt

Fotó: Népszava

A kérdés az: van-e a magyar emberekben annyi bátorság, hogy kihasználják a lehetőséget?

Pont a Fidesz keménykedése az, ami elárulja, hogy mitől retteg igazán Orbán Viktor. A kormány ugyanis olyan rendeletet hozott, mely szerint ha a munkáltatónak tudomására jut, hogy egy pedagógus szándékosan vagy jelentős mértékben megszegi a kötelezettségét, akkor az eddigi 15 nap helyett a tanév végéig, azaz augusztus elsejéig van módja elbocsátani. Vagyis

egy tanár akár az egész évben taníthat, majd nyáron közlik vele, hogy ki van rúgva.

A pedagógus szakszervezetek egyöntetű véleménye az, hogy ez az új eljárás aa tanárok megfélemlítését és félelemben tartását szolgálja. A PDSZ szerint a rendelet „végtelenül cinikus és embertelen”, sőt, azt is kimondják:

„Tipikus rendőrállami módszerrel állunk szemben”.

A szakszervezet arra is rávilágít, hogy a tanárok késleltetett kirúgása nyílt beismerése annak, hogy pedagógushiány van, és ha év közben még elküldenék a dolgozókat, azt az egész oktatási rendszer megérezné.

Ugyanakkor azt is észre kell venni, hogy a Fidesz pont ezzel a keménykedéssel árulta el, hogy mi is a kormány igazán gyenge pontja. A hatalom csak arra koncentrál, hogy a tanítás ne álljon le. Ez pedig csak egyet jelenthet:

a Fidesznek a munka beszüntetése fáj a legjobban! Ettől retteg igazán Orbán!

Régóta mondják már sokan, hogy a NER egy országos sztrájkkal nem tudna mit kezdeni. Ezért is alkották meg négy évvel ezelőtt a dolgozók jogait megnyirbáló rabszolgatörvényt, ezért lehetetlenítik el az érdemi munkabeszüntetéseket. Tudják ugyanis, hogy

egy tömeges sztrájk térdre kényszeríthetné a NER-t.

A kérdés most az, hogy vajon felismerik-e ezt azok az egyre nagyobb tömegek, amelyek szemben állnak a Fidesszel? Vajon meglátják-e a tanárok a számukra egyedül kínálkozó érdekérvényesítés lehetőségét, és vajon csatlakoznak-e hozzájuk az egyéb területek dolgozói is? Észreveszik-e, hogy kiderült Orbán rendszerének gyenge pontja, és van-e bennük bátorság ahhoz, hogy ezt ki is használják?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!