Ez még a szakembereket is meglephette – Brutális adatokat közölt a statisztikai hivatal!

A tavalyi év utolsó inflációs adatsorát is nyilvánosságra hozta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), melyből kiderült, hogy novemberhez képest tovább gyorsult a pénzromlás mértéke Magyarországon.

Az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikája jelentős szerepet játszik abban, hogy decemberben 24,5 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban, ugyanis a háború és a brüsszeli szankciók egyik Európai Uniós tagállamot sem taszította olyen mély válságba, mint amiben Magyarország jelenleg van.

Az átlagos infláció mértékét jelentősen meghaladják az élelmiszerárak növekedése:

2021 decemberéhez képest 44,8 százalékkal drágultak az élelmiszerek,

a legnagyobb mértékben a sajt (83,2 százalék), a tojás (82,7 százalék), a kenyér (81,1 százalék), a vaj és vajkrém (79,4 százalék) és a tejtermékek (79,2 százalék) drágultak – írja a 444.hu.

De nemcsak a boltokban kell többet fizetni, a háztartási energia is 55,5 százalékkal többe kerül, mint egy évvel korábban, a gázért pedig 98 százalékkal kell többet fizetni.
A lap kiemeli, hogy 2022-ben átlagosan 14,5 százalékkal nőttek az árak, az élelmiszer-infláció pedig összességében 26 százalékos lett.

Arról korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk, hogy

a brutális áremelkedést Orbánék azzal súlyosbítják, hogy rekordmagas, 31 százalékos adót szednek be az élelmiszerek után.

Ezzel a rejtett adóemeléssel a világrekord 27 százalékos áfa és a rárakódó 4,1 százalékos kiskereskedelminek nevezett szintén forgalmi adó a Fidesz-kormány ezermilliárdos többletbevételre tesz szert, miközben a szegénység egyre nő Magyarországon.
A cikkben arra is választ adunk, hogy miként csökkenthetnék Orbánék az élelmiszerek árát, mellyel több pénz maradna az embereknél és csökkenne az infláció is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!