Rejtett adóemelés – A kormány aljas lépése mindenkit egyaránt érint az országban!

Magyarországon folytatódik az élelmiszerárak növekedése, a kormány azonban segítség helyett továbbra is rekordmagas adóval sújtja az egyes termékeket.

Decemberben a legnagyobb mértékben a tejtermékek ára emelkedett, azon belül is elsősorban a trappista sajté, ami közel 20 százalékkal drágult egy hónap alatt, így az már sokak számára megfizethetetlen lett!

Matolcsy szerint az inflációt az energia árrobbanás és az élelmiszeripar alacsony termelékenysége okozza. Bulgária után a második legalacsonyabb termelékenységű élelmiszeriparral működünk,

Ráadásul más országoktól eltérően a magyar kormány gyakorlatilag érdemi segítség nélkül hagyja a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőit.

Tovább tetézi a bajt, hogy az állattartók nem kapnak kompenzációt az energiaárakra, és nem indulnak az állattenyésztőket segítő támogatások sem, így a megnövekedett terhek megjelennek a termékek árában.

a Fidesz-kormány döntése miatt pedig az élelmiszerek nagy része 31 százalékkal adózik, ez a kormány rejtett adóemelése, amit minden termék esetében megfizetnek a vásárlók.

A FIDESZ-KORMÁNY A REJTETT ADÓEMELÉSSEL EZERMILLIÁRDOS TÖBBLETBEVÉTELRE TESZ SZERT, MIKÖZBEN A SZEGÉNYSÉG EGYRE NŐ MAGYARORSZÁGON.

Az MSZP a közösségi oldalán megjelent bejegyzésében kiemeli: ha a kormány nem szedné be a 31 százalékos adót az élelmiszerek után, akkor ennyivel olcsóbbak lehetnének ezek a termékek, több pénz maradna az embereknél és csökkenne az infláció is.

A kormány által beszedett rejtett adó – a világrekord 27 százalékos áfa és a rárakódó 4,1 százalékos kiskereskedelminek nevezett szintén forgalmi adó – az alacsony és közepes jövedelműek számára a leghátrányosabb, megint őket bünteti a kormány – írja az ellenzéki párt, hozzátéve, hogy a Fidesz-kormány a rejtett adón keresztül minden bevásárlást megdrágít, mondhatni ahányszor a magyar családok bevásárolnak, a Fidesz annyiszor nyúlja le őket!

A szocialista párt közleményében hangsúlyozza, hogy ők továbbra is fenntartják azt a javaslatukat, hogy legyen 0 százalék az alapvető élelmiszerek áfája, ahogy azt más európai országban is meglépte már az ottani kormány. Kiemelik azt is, hogy a további árnövekedés megállítása érdekében azonnali segítséget kell nyújtani a mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplőknek a megnövekedett energiaköltségeik kompenzálására, ahogy azt például a német autógyárak esetében meg is teszi a magyar kormány.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!