Ettől tartott a kormány – Most mindenre fény derülhet!

Fidesz

A napokban végbement a Vodafone felvásárlása, ami a rendszerváltás óta a legnagyobb volumenű távközlési tranzakció Magyarországon. Azért, hogy tisztán lássuk a több százmilliárd forintos beruházás hátterét, az MSZP frakcióvezetője közérdekű adatigénylést nyújtott be!

Tóth Bertalan arra szeretne választ kapni, hogy miért kellett a kormánynak a Vodafone, miért született olyan döntés egy gazdasági válságba hajló időszakban, amikor emberek milliói nyögik az eszméletlen inflációt; a recesszió küszöbén, a Pegasus lehallgatási botrány árnyékában; amikor még a költségvetést is kénytelenek voltak újraírni, ráadásul rendelettel – hogy éppen most valósítsák meg a rendszerváltás óta legnagyobb volumenű távközlési tranzakciót?

Az ellenzéki párt a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében kiemeli, hogy azért, amit a távközlési vállalat üzletrészéért az eddigi hírek szerint kifizet az állam az adófizetők pénzéből, kitelne például

  • a pedagógus-béremelés, tokkal-vonóval, vagy
  • 10 százalékos nyugdíjemelés, vagy
  • a 2008 (!) óta nem emelt családi pótlék megduplázása, vagy
  • a GYED összegének megháromszorozása, vagy
  • a rászorulóknak nyújtott gyógyszertámogatások duplájára emelése, vagy
  • családonként 3,5 millió forintos vissza nem térítendő energetikai korszerűsítési támogatás 100 ezer lakás számára.

Ezek helyett Orbánék azonban inkább egy távközlési vállalatot vásároltak fel, melyben az államnak még többségi tulajdona sem lesz.

Arra pedig nem született még meg a kormányzat értelmes magyarázata, hogy miért nem az emberekre költik a pénzt?!
Az ügy tisztánlátásához és megértéséhez az MSZP frakcióvezetője a közérdekű adatigénylésében kéri az adatokat, a szerződéseket és a tanácsadói megállapodásokat!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!