Érik az újabb botrány – Tömegeket vert át a Fidesz alelnöke!

Fotó: Tóth Gergő

A fideszesek először a választási kampányukban hazudtak, mikor azt állították, hogy megvédik a rezsicsökkentést, majd a győzelmük után néhány hónappal részben megszüntették azt!

A legnehezebb helyzetbe azok a családok kerültek, akik önkormányzati házakban, szociális bérlakásokban élnek, ugyanis nekik augusztustól már teljes piaci árat kellett fizetniük a gázért – írja a 444.hu.

Erre kínált (hazug módon) megoldást Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi elnöke még november 21-én, mikor bejelentették, hogy az érintett ingatlanokban élők rezsijét is visszamenőleg csökkentik.

Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az ügyben kiadott kormányrendelet nem visszamenőleges hatályú, így a rendelet szerinti alacsonyabb ár csak január 1-től jár az önkormányzati házakban és szociális bérlakásokban élőknek.

A súlyos hibára október végén Baranyi és Tóth József XIII. kerületi polgármester fel is hívta a kormány figyelmét, jelezve, hogy a két kerületben 800 családra nem vonatkozik a lakossági energiaár, nekik a szolgáltató piaci áron számolja a gázfogyasztást.

Németh bejelentése után Baranyi levélben kereste meg a Fidesz alelnökét, hogy erősítsék meg a rendeletben a visszamenőleges hatályt, Németh Szilárd azonban hárította a megkeresést, az MVM-hez irányította a polgármestert.
Az MVM válaszából pedig világosan kiderült, hogy a kormány hazudott, vagy egyszerűen csak inkompetensek és képtelenen úgy megfogalmazni egy rendeletet, hogy az a bejelentett módon is érvényes legyen:

“visszamenőleges hatályt a 470/2022. (XI. 21.) Korm. rendelet nem tartalmaz”.

Baranyi az MVM válaszát továbbította Németh Szilárdnak, jelezve, hogy a szabályozás nem visszamenőleges hatályú, így az érintett lakók csak 2023 januárjától kapják rezsicsökkentett áron a gázt, a Fidesz alelnöke azonban nem válaszolt a polgármesternek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!