Pintér Sándor csapdába került! Erre senki sem számított!

Pintér Sándor izmozással nem tud kimenekülni ebből a helyzetből!

Kényes helyzetbe került az egészségügyet és az oktatást is felügyelő  belügyminiszter. Az RTL Híradó értesülése szerint ugyanis a Transparency International Magyarország jogerősen pert nyert a Belügyminisztérium ellen, ezért

Pintér Sándor tárcájának ki kell adnia, hogy a covid-járvány után feleslegessé vált lélegeztetőgépekből mennyit, kinek és mennyiért adott el Magyarország.

Mint ismeretes, a magyar kormány a koronavírus-járvány kitörése után rengeteg lélegeztetőgépet vásárolt feleslegesen. 2020-ban több mint 17 ezer berendezést vettek 336 milliárd forint értékben. Később kiderült, hogy a

a 17 ezer lélegeztetőgép nagy részét nem is használták, mivel egyszerre csak 1529 ember szorult gépi lélegeztetésre.

A gépek nagy része még mindig raktárakban áll. A Transparency korábban hiába indított pert a lélegeztetőgép-szerződés részleteiért, a kormány semmilyen adatot nem volt hajlandó kiadni.

A korrupcióellenes szervezet jogi igazgatója, Ligeti Miklós szerint ez azért van, mert a Fidesz-kormány szégyenkezik, és nem akarja elismerni, hogy a lélegeztetőgép-beszerzések szükségtelenek és kudarcosok voltak. Egy azonban biztos:

a százmillárdokért vásárolt lélegeztetőgépekből 2021-ben Mongóliának, 2022-ben pedig Ukrajnának is adományozott A Fidesz-kormány!

Vagyis amit Orbánék méregdrágán megvettek, azt hamarosan ingyen elajándékozták. A pazarlás mértékét jól érzékelteti, hogy az eladományozott lélegeztetőgépeknek csak a tárolási költsége csaknem 400 millió forint volt. De ez már nem érdekelte a Fideszt, hiszen addigra már

A beszerzésen valakik nagyon jól járhattak. ezért is lehet kínos Pintér Sándornak, hogy a bíróság ítélete szerint most ki kell adniuk az adatokat.

Korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt állította, nem rögzítettek adatot arról, ki ellenőrizte, hogy egy maláj cég legyen a közvetítő, ki döntött a szerződésről, egyáltalán milyen kiválasztási eljárás volt. Az sem derült ki, hogy a több millió dollárt miért a közvetítő cég vezetőjének a privát számlájára kellett utalni.

Bár az RTL Híradó megkereste a kormányt, érdemben nem válaszoltak a feltett kérdéseikre.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!