Döbbenetes számok láttak napvilágot – Ennyit kereshetnek a politikusok jövőre!

A kormány szereti azzal elütni a pedagógusok béremelésének kérdését, hogy azt majd a befagyasztott uniós forrásokból fogják megoldani, azonban “szerencsére” azt korábban már sikerült elintézniük, hogy a saját fizetésük minden évben automatikusan emelkedjen.

Nem lesz ez másképp 2023-ban sem az RTL cikke szerint, így a parlamenti képviselők fizetése legalább 230 ezer forinttal emelkedhet, azonban Orbán Viktor, Kövér László és Novák Katalin még ennél is többet kaphat.

Ha a statisztikai előrejelzéseknek megfelelően 2022-ben valóban 17,7 százalékkal nőnek a keresetek,

akkor a miniszterlenök bruttó fizetése márciustól 860 ezer forinttal nőhet, a házelnöké több mint 600 ezer forinttal, a köztársasági elnöké pedig 700 ezer forinttal lehet több.

A lap kiemeli, hogy a kormány négy évvel ezelőtt intézte úgy, hogy a saját bérezésük automatikusan emelkedjen, ha az előző évi átlagbér is emelkedett.

Amennyiben marad az előrejelzett 17,7 százalékos növekedés, akkor 2023-tól a képviselői alapbér 1 millió 316 ezer forintról bruttó 1 millió 549 ezer forintra nőhet, azonban például Orbán Viktor nemcsak a képviselői alapbért kapja, hanem jár neki a házelnöki tiszteletdíjjal megegyező összeg is, ami az alapjuttatás 2,7-szerese.

Így Orbán fizetése márciustól 4 millió 870 ezer forint helyett már bruttó
5 millió 727 ezer forint lehet,

ami egy laza 857 ezer forintos fizetésemelésnek felel meg. Kövér László fizetése azonos átlagbér-emelkedéssel számolva 3,5 millióról 4,2 millióra emelkedne, Novák Katalin pedig bruttó 4,6 millió forintot kaphatna márciustól havonta!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!