Orbán tombolhat a dühtől – Hatástalan volt a kormánypropaganda!

Megérkezett az Eurobarometer legfrissebb felmérése, mely az Európai Unió Ukrajna melletti kiállásának kérdését feszegette. Ebből kiderült, hogy hiába költött milliárdokat a magyar kormány, csalódniuk kellett.

A felmérés szerint az uniós polgároknak mintegy 73 százaléka támogatja azt, hogy az EU továbbra is kiáll Ukrajna mellett az orosz invázióban,

és bár a magyar válaszadóknak ennél kisebb aránya, de így is többsége, 56 százaléka mondta ugyan ezt.

Ez pedig hatalmas pofon lehet a kormánynak, mely sikertelenül folytat hónapok óta szankcióellenes propagandát, ugyanis ennek ellenére a magyarok döntő többsége támogatja az Oroszországgal szemben meghozott uniós intézkedéseket.

Ezzel pedig megbukni látszik az a kormányzati taktika, hogy mindenért (rekordmagas infláció, üzemanyagárstop kivezetése, élelmiszerárrobbanás, energiaválság, drasztikus forintválság) a szankciókat teszik felelőssé.

Az október 12. és november 7. között végzett felmérésből rámutatott, hogy minden uniós tagállam lakosai egyetértenek az EU szerepvállalásával, legnagyobb arányban a svédek (97 százalék), finnek (95 százalék) és hollandok (93 százalék).

Az Euronews cikkében kiemeli, hogy az európai polgárok Ukrajna támogatásán túl az európai alapértékek iránt is elkötelezettek, eszerint pedig a leginkább a demokrácia védelmét tartják fontosnak (uniós átlagban 36 százalék jelölte meg ezt válaszként), azonban itt a magyarok még ennél is fontosabbnak tartják ezt a kérdést, a válaszadók 41 százaléka mondta ezt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!