Leolvadt Orbán arcáról a mosoly – Már a magyarok többsége elégedetlen vele!

Fotó: Northfoto

Még a nyár végén készített az IDEA Intézet egy felmérést, melyben Magyarország és az Európai Unió kapcsolata volt terítéken.

A kutatás annak próbált utánajárni, hogy jobb, vagy rosszabb lenne hazánk és az unió viszonya, ha nem Orbán lenne az ország élén. Az eredmény hideg zuhanyként érhette a kormányfőt,

ugyanis a többség, 47 százalék véli úgy, hogy előbbre tartanánk hanem ő lenne a miniszterelnök!

Sőt, a megkérdezettek úgy látják, egyedül Orbán politikája az, ami miatt nem kapunk uniós forrásokat.

A kutatás eredménye azt mutatja, hogy elsősorban negatív jelzőkkel illetik a magyarok Orbán Viktor Európai Unióval szemben tanúsított magatartását – írja az atv.hu, mely kiemeli, hogy a társadalom relatív többsége szerint sokkal jobb lenne Orbán nélkül, és előbbre is tartanánk, mert egyedül az ő politikája miatt nem kapunk uniós forrásokat.

A megkérdezettek 29 százaléka azonban továbbra is úgy látja, hogy rosszabb lenne hazánk és az unió kapcsolata Orbán nélkül, mert ő végre kiáll a magyar érdekekért. A válaszadók 12 százaléka szerint pedig a kérdés független a miniszterelnök személyétől, mert nélküle is “ugyanitt tartanánk”.

Az ország helyzete Matolcsy György szerint is jobb lenne, ha nem Orbán Viktor és a Fidesz lenne hatalmon. A Magyar Nemzeti Bank elnökének “őszödi beszédéről” ide kattintva tudhatnak meg többet!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!