Ide megy a pénzünk: dobozos szart forgalmaz a Fidesz-kormány által milliárdokkal támogatott erdélyi cég

Lázár János a dobozos medveürüléket előállító cégnél

Konzervdobozba csomagolt medveürüléket forgalmaz az az erdélyi cég, amelynek érdekeltségei sokmilliárdos állami támogatást kaptak Orbánéktól.

Dobozos medveürüléket forgalmaz, illetve küld a neki nem tetsző személyeknek illetve médiumoknak a Csíki Sört is előállító csíkszentsimoni Lixid Project Kft. A konzervdobozon a „Medve Trutyi” felirat szerepel, a termékleírás szerint pedig  száz százalékban erdélyi barnamedve-ürüléket tartalmaz.

A dobozos medveszart előállító erdélyi cég a Fidesz-kormány kedvencének számít,

mivel a cég tulajdonosának, Lénárd Andrásnak nagyon jó politikai kapcsolatai vannak a magyar kormánnyal, az állami MVM például jó drágán megvásárolt tőlük két veszteséges székelyföldi törpe vízierőművet, egy másik cége, a Pityóka Gyár Srl pedig a Pro Economica Alapítványon keresztül, a Székelyföldi Gazdaságfejlesztési Program keretében 1,7 milliárd forintnyi magyar közpénzt nyert egy sörkorcsolya-gyár létrehozására. A cégcsoport mindezt úgy hálálja meg, hogy

konzervbe zárt medveürüléket küldenek a saját és a Fidesz-kormány kritikusainak.

Korábban kapott a dobozos medveszarból a Transindex,  amelyet 2022. februári megszűnéséig nem igazán kedvelt a Fidesz. A Csíki Sör gyártója küldött Medvetrutyit Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnöknek is, akinek csak annyi a „bűne” hogy következetesen kiáll a helyi medvetámadások áldozatainak megsegítése mellett.

1201 Medve Trutyi

De kapott a konzerv ürülékből a Rádió 1 három műsorvezetője, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri is azután, hogy lemondták a csíkszeredai élő adásukat. A legújabb fejlemény pedig most az, hogy a Transtelex értesülése szerint

a Fidesz-kormány által támogatott cég már forgalmazza is dobozos medveszart!

A „termék” egyelőre még csak Romániában került a boltokba, de könnyen lehetséges, hogy hamarosan a hazai üzletekben is megjelenik. Akkor pedig együtt örülhet minden magyar adófizető, milyen jó helyre is került a pénzük, hála a Fidesz-kormány bőkezűségének.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!