Valakik nagyot hibáztak – Ezzel a lépéssel csak olajat öntöttek a tűzre!

A pedagógusok, diákok, érdekképviseleti szervek és szimpatizánsaik hónapok óta tüntetnek azért, hogy a közoktatás elhanyagolt állapotára találjon megoldást a kormány, illetve visszaálljanak a tanárok sztrájkjogai és magasabb béreket kapjanak.

A tankerületek előbb megfélemlítéssel próbálták elnémítani a tanárokat, azonban ez a módszer nem jött be. Később három pedagógus munkaviszonyát szüntették meg, ez azonban tovább korbácsolta az indulatokat és soha nem látott tüntetés zajlott Budapest utcáin.

A közhangulat azonban fikarcnyit sem javult, újabb és újabb polgári engedetlenségek, munkabeszüntetések és sztrájkok követték egymást, így most a munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók december 1-jei hatállyal

három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát!

Ez a lépés azonban ismét az ellenkező hatást váltja ki az érintettekből, mint amit a tankerületek vezetői szerettek volna. Ahelyett, hogy elcsitítaná a tanárok lázongását, helyette még nagyobb ellenállás szerveződik.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egyből akcióba lendült, ma este 18 óra 30 percre újabb megmozdulást szerveztek a Belügyminisztérium épülete elé (1051 Budapest, József Attila utca 2-4).

Emellett pedig szerveződik a következő sztrájknap is, melyet december 8-án tartanak,

illetve december 9-én tüntetés is lesz az Egységes Diákfront szervezésében.

Az eseményre bárki csatlakozhat a Flórián téren 17 óra 30 perctől, ahonnan a tömeg elsétál az MTVA Kunigunda utcai székházához.

Az esemény leírása szerint felszólították az MTVA-t, hogy a diákok megszólalhassanak az elmúlt időszakban zajló sorozatos kiállásokról és azok okairól a köztévében, azonban megkeresésükre nem érkezett válasz, ezért szerveztek demonstrációt az MTVA épülete elé,

“ezt pedig a jövőben további megmozdulások fogják követni, ameddig a közmédia nem hajlandó hitelesen tájékoztatni a magyar oktatás válságáról”.

“A köztévének kötelessége beszámolni az igazságról és minden magyar állampolgár joga, hogy értesüljön az egész országot érintő jelenlegi helyzetről” – áll az esemény közösségi oldalán lévő leírásban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!