Összedől a kártyavár – Orbán mindent elbukhat amit eddig felépített!

Az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikájának köszönhetően az ország nemcsak Oroszországnak van kiszolgáltatva, hanem az Európai Uniós forrásokra is szüksége van, hogy talpon tudjon maradni.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kedden erősítette meg azt a hírt, miszerint az Európai Bizottság javasolni fogja a Magyarországnak járó 7,5 milliárd euró,

vagyis a 3000 milliárd forintnyi uniós támogatás felfüggesztését!

Ennek oka pedig egyedül az, hogy Orbánék nem tudtak maradéktalanul eleget tenni az unió korrupcióellenes elvárásainak, a brüsszeli döntéshozók pedig nem akarnak több pénzt utalni Magyarországra, miközben tudják, hogy azok jelentős részét ellopják!

A 444.hu közlése szerint Navracsics a Reutersnek arról beszélt, hogy a 2021-2027-es időszak hétéves uniós költségvetésének egy részét ideiglenesen elbukhatja az Orbán-kormány, de arra számítanak, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsa december 12-én a magyar helyreállítási terv jóváhagyása mellett fog dönteni.

„Ha decemberben sikerül aláírni a partnerségi megállapodást, és ha a Tanács elfogadja a helyreállítási tervet, akkor időben vagyunk… azonban a hangsúly most az EU-pénzek lehetséges felfüggesztésén van” – mondta Navracsics, hozzátéve, hogy ő „optimista” és „sok mindent” látott már.

Bár Navracsics tudja jól, hogy Magyarország korrupcióellenes intézkedései nem felelnek meg az uniós elvárásnak, mégis kijelentette, hogy a kormány abban bízik, jövőre az összes befagyasztott uniós forrás rendelkezésre áll majd.

Ha ez mégse következne be, tehát továbbra sem érkezne meg az uniós forrás amit Orbán epekedve vár már, akkor további megszorítások és kimagasló infláció várhat a lakosságra!

Ezek a következmények pedig a kormánypárti szavazókat is sújtják majd, így bekövetkezhet az, amitől Orbán a legjobban fél: elpártolnak mellőle hívei és bezuhan a Fidesz támogatottsága!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!