Orbánék kicsinyes bosszúja – Ezzel a lépéssel ismét sokakat magukra haragítottak!

November 23-án tartottak újabb ülést az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó országok, melynek keretében közös nyilatkozatot szerettek volna elfogadni, de Orbánék ezt megakadályozták!

A magyar kormány kicsinyes gáncsoskodása azután alakult ki, hogy Orbánék teljes egészében rátették volna a kezüket a norvég alapból származó támogatásra, ami a 2020-ban lezárult hétéves költségvetési időszakban összesen 77 milliárd forintot jelentett.

Mivel a teljes összeg töredéke felett nem gyakorolhat csak kontrollt a magyar kormány, így érthetetlen, miért nem engednek Orbánék, és miért választották inkább a betartás stratégiáját. 

Ennek a hozzáállásnak köszönhető, hogy Magyarország végül egyetlen forintot sem kaphat Izland, Liechtenstein és Norvégia két pénzügyi alapjából!

Orbánék először tavaly novemberben, az EGT-országok tanácsülésének végén jelentették be, hogy nem szavazzák meg a közös nyilatkozat elfogadását, majd ezt megismételték idén tavasszal is – közölte a Népszava.

A magyar kormány pedig következetesen kitart amellett, hogy szembe megy minden közös állásfoglalással, amiatt, hogy nem gyakorolhat teljes felügyeletet minden forrás felett.

Egyetlen módon ment volna bele Magyarország a nyilatkozat elfogadásába, ha abba belekerült volna, hogy a norvégok megszegték az EU-val szemben vállalt pénzügyi kötelezettségeiket. Ez a javaslat viszont elfogadhatatlan volt a három EU-n kívüli ország számára, így kudarcot vallottak a konszenzust célzó erőfeszítések, Orbánék pedig harmadszor is betartottak mindenkinek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!