Beindult a fideszes csődkormányzás: óriási bajban van a költségvetés!

Óriási a baj, közel az összeomlás? Minden állami intézmény milliárdos adósságokkal küzd, nem fizetik ki egyetlen beszállítójukat sem! Az állami szervek már egymásnak is tartoznak!

A Fidesz csődkormányzása brutális következményekkel jár: a Magyar Államkincstár jelentése szerint az 582 költségvetési intézményből 489 jelentett lejárt tartozást. A Népszava úgy értesült, hogy

a közintézmények csaknem 85 százaléka eladósodott, vagyis széleskörű fizetési problémák vannak a költségvetésben.

Nem véletlenül rendelte el a kormány októberre a kifizetési stopot, bár ez semmit nem javított a helyzeten. A kifizetési stopot egy titkos kormányhatározat rendelte el, amelynek léte végül kiszivárgott, és még a nemzetközi sajtóban is hír volt. Az, hogy októberben gyakorlatilag nem fizethették ki a költségvetési intézmények a szolgáltatók, a szállítók számláit, mostanra oda vezetett, hogy a közintézmények lejárt adóssága 120,5 milliárd forintra ugrott. Ezzel

a Fidesz-kormány beállította minden idők legnagyobb tartozási rekordját!

Októberben a lejárt tartozás már 42,1 milliárd forintra nőtt, ilyen gyors egyhavi eladósodásra még soha nem volt példa. A lejárt adósságok kétharmada a kormányhivataloknál, a rendőrségnél, a Belügyminisztériumban halmozódott fel.

Mivel a pénzügyi problémák a kormányhivataloknál már a kifizetési stop elrendelése előtt jelentkeztek, látható, hogy

a kormányhivataloknál is finanszírozási gondok vannak.

Az oktatásban is látványosan elharapódzott a nemfizetés, a tankerületek adóssága egyetlen hónap alatt megháromszorozódott, a szeptemberi 2,9 milliárdról októberre már 9 milliárdra nőtt a beszállítók felé fennálló tartozásuk. A jéghegy csúcsa azonban az állami követelések behajtásért is felelős Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV):

döbbenetes, de még az adóhivatal is 4,8 milliárd forintos adóssággal küzd!

A NAV tartozása immár harmadik hónapja halmozódik, ami arra utal, hogy nem egyetlen vitatott számla áll a tartozás mögött, hanem komoly pénzügyi gondokról lehet szó.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!