Döbbenetes számokat közölt a miniszterelnök – Elárulta, mennyit költ rezsire!

Orbán Viktor több hét elteltével válaszolt a Bedő Dávid országgyűlési képviselő által feltett kérdésre, mely arra irányult, hogy mennyi rezsit fizet a miniszterelnök.

A Fidesz-kormány megszegve választási ígéretét, durva megszorítást hajtott végre azzal, hogy átalakította a rezsicsökkentés szabályait, ezzel pedig több százezer család életét nehezítették meg.

A magyarok többségével ellentétben Orbánnak azonban nem kellett aggódnia amiatt, hogy emelkedik majd a rezsiszámlája, ugyanis még a nyáron több mint a duplájára emelkedett a miniszterelnök fizetése, így képviselői tiszteletdíjával együtt havi 4,8 millió forint bruttóhoz jut.

Az Országgyűlés november 2-án tartott plenáris vitáján szegezték a kormányfőnek a kérdést, hogy mennyi rezsit kell fizetnie, Orbán azonban nem tudott rá választ adni, mondván a számlákat a felesége kezeli, azonban ígéretet tett arra, hogy egy héten belül válaszolnak a politikusnak. A miniszterelnök végül ezt az ígéretét is megszegte.

„Sok millió magyarral ellentétben a miniszterelnök képtelen volt válaszolni erre az egyszerű kérdésre. Azt viszont megígérte, hogy egy héten belül írásban fog válaszolni”

jegyezte meg Bedő két hét elteltével, kedden azonban megtört a jég és megérkezett a miniszterelnök válasza:

„Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt.”

Egy éve tehát Orbán a két háza után 103 ezer forint rezsit fizetett, míg idén már 300 ezer forintot. Ezzel kapcsolatban az ellenzéki politikus a Telexnek úgy reagált: „Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia”.

„A miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon.

A szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány mindössze minimális segítséget nyújt számukra. Ráadásul ebben még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő – fogalmazott Bedő Dávid.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!