Brutális csapás a magyar lakosságnak – Kicsúszott az irányítás a kormány kezéből!

Orbánék rossz gazdaságpolitikája brutális áremelkedést okozott, melynek felelősségét a kormány a háborúra és a szankciókra próbálja hárítani.

A kormány szemrebbenés nélkül hazudik mikor azt állítja, hogy az uniós szinten legmagasabb infláció a háború és a brüsszeli szankciók miatt következett be Magyarországon. Ezt az állítást azonban cáfolja az a tény, hogy az első ársapkákat a kormány még tavaly, az orosz-ukrán háború kirobbanása és a szankciók bevezetése előtt vezette be!

Ez egyértelműen az Orbán-kormány rossz döntéseinek következménye!

A hivatalos adatok szerint 21 százalék az infláció, mégis a boltokban ennél jóval magasabb áremelkedést tapasztalhatunk.

Az Eurostat legfrissebb jelentése szerint Magyarországon kritikus a helyzet, a többi uniós országhoz képest nálunk kimagaslóan magas az élelmiszerdrágulás, ugyanis átlagosan 43 százalékkal kell többet fizetnünk a boltokban. Ezzel szemben a második helyen álló Litvániában ez jóval kisebb, ott csupán 34 százalékos volt a növekedés.

Még jelentősebb a különbség, ha az uniós átlagot nézzük, ahol mindössze 17 százalék volt a boltokban tapasztalható élelmiszerinfláció!

Raskó György agrárközgazdász az atv.hu közlése szerint a rekordmagas magyar élelmiszer-infláció mögött a forintgyengülését, a választás előtti osztogatást, a kiskereskedelmi láncokra kivetett különadót, a rezsicsökkentés részleges eltörlését, valamint az egyes élelmiszerekre kivetett ársapkákat látja.

Sőt, a megnövekedett energiaköltségek még csak most épülnek be a termelési költségekbe, így azok még jobban megemelik majd az árakat, így könnyen előfordulhat, hogy decemberben Európában Magyarországon lesz a legmagasabb az infláció!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!