Megszégyenítő levelet kapott Orbán, Pintér és még jó pár fideszes!

Az iskolaigazgató szerint a pedagógusokat gyalázó Bencsik András közfeladatot ellátó személyek rágalmazását követi el.

Ilyen levelet ritkán kap Orbán Viktor, mint amit egy pedagógus írt neki, illetve Maruzsa Zoltánnak, Pintér Sándornak és Hajnal Gabriellának. A A 444.hu értesülése szerint a fóti iskola igazgatója azért fordult hozzájuk, mert Bencsik András az október 30-ai Sajtóklubban Pankotai Lili ügyével kapcsolatban azt mondta, „egy olyan (…)

söpredék lepte el a pedagógusi pályát,

és megint csak tisztelet azon kivételeknek, akik lassan nem mernek megszólalni. Egy ilyen momentumos, nagypofájú, nihilista, semmiházi (sic!) társaság lepte el az iskolákat. Beleértve az egyházi iskolákat is.” Bencsik később még szó szerint ezt is mondta:

„ellepte a pedagógusi pályát, főleg a középiskolában, egy olyan sötét társaság, amelyik kizárólag csak rombolni akar.”

A fóti iskolaigazgató azt írja, nem hitt a fülének, amikor ezt hallotta.

„Azóta vártam, hogy valaki Önök közül majd csak megszólal. Szót emel értem, aki semmivel nem szolgált rá a becsmérlésre, megalázásra. Ez a harmincadik tanévem pedagógusként.

Mondhatni jubileumi jutalomnak is beillett volna, ha Önök nem hagyják szó nélkül, hogy valaki, bárki söpredéknek, szörnyetegnek nevezzen.”

Az iskolaigazgató szerint senkinek nem lenne szabad megengedni ilyen beszédet, ám míg Pankotai Lili stílusára magyarázat lehet az életkora, „ez Bencsik András számára nem lehet mentség.” Ezt követően a levél Bencsik Andrást is megszólítja: „Mielőtt ezeket a sorokat megírtam volna, biztonság kedvéért még egyszer végighallgattam a beszélgetést, majd fellapoztam a megfelelő kéziszótárakat, és ellenőriztem a söpredék, nagypofájú, nihilista, semmiházi, szörny szavak jelentését, hátha tévedek. Majd hosszan néztem magamba és önvizsgálatot tartottam.Nem tévedtem, egyik sem vagyok.

„Kikérem magamnak, hogy az előbb említett kifejezésekkel illessen anélkül, hogy egyszer is találkoztunk volna, anélkül, hogy ismerne.”

Az igazgató azt írja Bencsik mélységesen megalázta nemcsak pedagógusi, emberi mivoltában is. Majd így zárja levelét: „Felhívom a figyelmét, bár evvel nyilván tisztában van, hogy amennyiben állításának valódiságát tényekkel nem támasztja alá, vagy azokat nem vonja vissza, úgy

közfeladatot ellátó személyek rágalmazását követi el.”

Kérdés, hogy vajon Orbán Viktor rendszerében egy ilyesfajta feljelentésnek vajon milyen következménye lenne…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!