Sok év kellett hozzá, de végül már majdnem teljesen megvalósult Orbán terve!

A miniszterelnök régóta dédelgetett terve az lehet, hogy szavazói gondolkodás nélkül higgyék el a propagandát, ez pedig a jelek szerint egyre jobban megvalósulni látszik.

Nem véletlen pakolnak bele Orbánék minden évben milliárdokat a közmédiába, hogy az csak a kormánypropagandát harsogja, illetve óriásplakátokon és a közösségi médiában is folyamatos a valóság torzítása. Így juthattunk el oda, hogy a fideszes szavazók jelentős része – ahogy a köznyelv nevezi őket – mára agymosott lett.

A Political Capital készített egy felmérést, mely az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos társadalmi véleményeket vizsgálta, ebből pedig jól kirajzolódik, hogy a magyarok egy része már nem hisz a valóságnak.

A megkérdezettek 36 százaléka, míg fidesz-szavazók fele tartja igaznak azt a hazug állítást, hogy “a magyar kormány nem szavazta meg a szankciókat”!

Ez pedig nem is állhatna távolabb az igazságtól, ugyanis az Orbán-kormány eddig az összes uniós szankciót megszavazta; enélkül be se vezethették volna őket, ugyanis a szankciók életbeléptetéséhez az összes tagállam jóváhagyása szükséges!

Persze nem csak ebben sikerült a kormánynak átírnia a valóságot: A válaszadók fele úgy érzi, hogy az Oroszország elleni szankciók az európaiakat jobban sújtják, mint az oroszokat.
Tény, hogy nehézségeket okoznak a szankciók egész Európának, de ha nem lennének hatásosak, akkor az orosz kormány nem próbálná feloldatni azokat.

Sőt, a földgáz világpiaci árának emelkedéséért többen teszik felelőssé a gázra nem is vonatkozó szankciókat, mint azt a tényt, hogy Oroszország szándékosan csökkentette az Európába irányuló gázszállítást

– írja elemző cikkében az atv.hu.

Orbánéknak tehát majdnem minden területen sikerült célba juttatniuk a hazug propagandát, azonban van még mit csiszolniuk a gépezeten, ugyanis az élelmiszerárak emelkedésének okát csak a válaszadók egyharmada látja a szankciók következményeként.

Az élelmiszerárakkal ellentétben a háború felelősének megítélésére hatással van a kormány oroszbarát propagandája. A fideszes szavazók elsősorban az Egyesült Államokat és Ukrajnát nevezik meg a konfliktus felelősének, és csak a harmadik helyen áll náluk Oroszország. Ezzel szemben, a Mi Hazánk nélküli ellenzéki pártok szimpatizánsai szerint Oroszországot terheli a legfőbb felelősség a háborúért.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!