Kiderült, hogy milyen valójában a Fidesz-kormány – Szó sincs családbarát politikáról!

A kormányzati megszorítások még nehezebbé teszik a válság átvészelését az emberek számára, pedig most lenne a legnagyobb szükség az állami segítségre – véli a Magyar Szocialista Párt, mely érdemi javaslatokkal állt elő a válság kezeléséhez.

Az Orbán-kormány a napokban jelentette be, hogy újabb termékekre vetik ki az ársapkát. A hatóságilag befagyasztott árak ugyan megakadályozzák az érintett termékek árnövekedését,

de semmi sem garantálja, hogy a kereskedők a veszteségüket ne más termékek áremelésével próbálják enyhíteni.

Ez pedig tovább növeli az élelmiszerinflációt, mely Magyarországon az egyik legmagasabb az EU-n belül. Jelenleg átlagosan 40 százalékkal drágultak az élelmiszerek, melyet az MSZP javaslata jelentősen csökkenteni tudna. Ehhez azonban a kormány szociális érzékenységére lenne szükség, ugyanis ha nulla százalék lenne az alapvető élelmiszerek áfája, akkor az megoldást jelentene az infláció kezelésére.

A Fidesz azonban hallani sem akar arról a szocialista javaslatról, hogy az emberek mindennapi megélhetése érdekében, akár egyetlen forint bevételről is lemondjon az állam!

Így marad a brutális infláció, a forint folyamatos elértéktelenedése és a sokak számára már megfizethetetlen energiaárak. A lényeg, hogy az állami vezetők fizetését még meg tudták emelni, így ők biztosan átvészelik a telet.

315542722 676911827126076 9042066612711708648 n
Forrás: Facebook.com / Magyar Szocialista Párt

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!