Ilyenre még nem volt példa – Szomorú időszak előtt állunk!

A karácsony elsősorban a családról, a szeretetről szól, azonban a közös vacsora és az ajándékozás is szerves része az ünnepnek. A fejlődő országokban évről-évre egyre nagyobb összegeket költenek az ünnepek alatt a családok, azonban idén ez változni fog.

Magyarországon legalábbis egy online végzett felmérés szerint hatalmas visszaesés lesz tapasztalható,

ami a gazdaságnak is egy rendkívül nagy érvágást jelent majd.

Idén a karácsonyi kiadásokra átlagosan százezer forintot terveznek maximum költeni a magyarok, ebből ajándékra 47500 forintot.

Ez a tavalyi évhez viszonyítva egy szerényebb költésnek számít, a válaszadók 35 százaléka szeretné olcsóbban megúszni az ünnepeket, míg a felnőtt lakosság 18 százaléka egyáltalán nem fog a karácsonyi ünnepre költeni!

Ilyen pedig még a 2008-as világválság ideje alatt sem igazán fordult elő, így a mostani Fidesz-kormány által bevezetett brutális energiaáremelés, kimagasló infláció és forintválság már az ünnepekre is rányomja a bélyegét.

A felmérésből az is kiderül, hogy a magyaroknak mindössze 20 százaléka jön ki a fizetéséből, négyötöde pedig “hiányos” családi kasszával rendelkezik, ami a többségnek mintegy 200 ezer forintot jelent, ennyi kellene még pluszba nekik a kényelmes élethez.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!