Elegük lett Orbánból – Hatalmas pofont osztottak ki a magyar kormányfőnek!

AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Az Európai Unióban egyedül a magyar kormány vétózta meg az Ukrajna anyagi támogatását célzó előterjesztést, mely az uniós vezetőknél az utolsó csepp volt a pohárban.

Miután kiderült, hogy Orbánék vétója miatt nem valósulhat meg az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós segély, az uniós diplomaták teljesen felháborodtak és zsarolást emlegettek, míg Annalena Baerbock német külügyminiszter hazardírozással vádolta meg a magyar kormányt – közölte az atv.hu.

Guy Verhofstadt belga liberális politikus pedig még ennél is tovább ment, ugyanis Twitter-bejegyzésében kifejtette, hogy szívesebben látná Orbánt Európán kívül és helyette az ukrán miniszterelnököt kéne befogadniuk.

“A zsarolás Orbán cinikus és felelőtlen játszmája… mert hagyjuk, hogy megússza. Talán jobban járnánk, ha Orbán elhagyná Európát… és Zelenszkij jönne be!

– írta Verhofstadt a közösségi oldalán.

Az uniós segély ellehetetlenítése miatt egyre nagyobb a nemzetközi felháborodás Orbánékkal szemben, sokan zsarolásként értelmezik a magyar kormány lépését, mellyel megpróbálnak hozzájutni az uniós pénzekhez, amiket jelenleg jogállamisági problémák miatt tartanak vissza.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!