Ennek a döntésnek meglesz a következménye – Maga alatt vágja a fát a magyar kormány!

A magyar kormány újabb komoly akadályt gördíthet az uniós források lehívása elé, ugyanis ismét az egység megbontására törekszik az eddigi legkomolyabb vétójuk belengetésével.

Orbánéknak nem tetszik, hogy az EU anyagi támogatással segítené jövőre az oroszok által megtámadott és lebombázott Ukrajnát. Az Európai Bizottság javaslata szerint ezt jövőre havonta 1,5 milliárd euró kedvezményes hitel formájában adnák Ukrajnának, azaz egy év alatt összesen 18 milliárd eurót adnának annak érdekében, hogy működőképes maradjon az állam, és a hadsereg folytatni tudja a védekezését Oroszország ellen.

Orbánéknak ez nem tetszik, ezért a magyar kormány tagjai jelezték, hogy vétózni fognak a javaslat ellen!

Az ukránoknak szánt pénzt nem a tagállamoktól csípnék le, hanem az Európai Bizottság kihasználná, hogy kiváló adóbesorolása révén szuper-kedvezményes hitelt tudna felvenni, így abból segítenék a lerohant országot, melyet később az ukránok törlesztőrészleteiből és a tagállamok éves, arányosan megemelt tagdíjaiból fizetnének vissza – áll a 444.hu cikkében.

A magyar kormány vétójelzésére a német külügyminiszter, Annalena Baerbock úgy reagált, hogy “nem kéne hazárdjátékokba bonyolódnia, miközben Brüsszelre akarnak nyomást helyezni”.

A Politico pedig kiemelte, hogy számos EU-s diplomata úgy látja, Orbán Viktor kormánya aljas zsaroláshoz folyamodott, és csak azért fenyegetőznek az Ukrajnának szánt segítség megvétózásával, mert így akarnak hozzáférni a jogállamisági viták miatt egyelőre ki nem fizetett uniós forrásokhoz.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!