Hideg épületek, sötét utcák, bezárások, drágulás és élelmiszerhiány – mi kell még a magyar népnek?

Emlékeznek még, milyen volt Románia Ceaușescu uralma alatt? Na, hát mi most pont arrafelé tartunk.

Magyarország hátrálva zuhan a szakadékba. Ez lehetett volna a Fidesz választási ígérete év elején ahelyett, hogy „Magyarország előre megy, nem hátra” – már ha Orbánék be merték volna vallani, hogy mire is készülnek. Ezt az egészet ugyanis előre lehetett látni. A háborúra való hivatkozás csak egy gyenge fideszes magyarázkodás.

Nem tűnt fel senkinek, hogy a Fidesz előbb „háborús inflációról” beszélt, majd utána jött a „szankciós infláció”? Nem esett le, hogy ez csak ócska magyarázkodás?

A valóság ugyanis az, hogy a brutális drágulás már tavaly év végén elkezdődött, amikor Putyin katonái még egy lépést sem tettek Ukrajna felé. És már hónapok óta tartottak a harcok, miközben Orbán Viktor és a többi fideszes politikus még júniusban is azt harsogták, hogy „megvédjük a rezsicsökkentést! Aztán másfél hónap múlva

Orbánék úgy jelentették be a megduplázott áramárat és a hétszeresére drágított gázt, mintha az egészhez semmi közük nem lenne!

Közben gyakorlatilag megszüntették a katát, ami horrorisztikus adóemelést jelentett a vállalkozásoknak, azóta is sorra húzzák le a redőnyt a kis- és középvállalkozások. A Fidesz-kormány miniszterei és maga Orbán Viktor viszont milliós fizetésemeléseket kaptak. A kérdés ezek után már csak az:

mikor fogják fel a magyarok, hogy mit tett a Fidesz? Hideg hivatalokban kell dolgozni, élelmiszerhiány van, az utcák éjszakára elsötétülnek – mi kell még, hogy felébredjen ez a nép?

Annak idején, amikor Románia nyomorba dőlt Ceaușescu uralma alatt, sok magyar itthon azzal viccelődött, hogy ott üresek a boltok, az a távoli nagy sötétség pedig nem más, mint Bukarest fényei. Hát jelentem: mi most pont itt tartunk. A különbség csak az, hogy akkor a románok és az ott élő magyarok is pontosan tudták, hogy milyen rossz nekik. Nálunk viszont a propagandával sikerült elérni, hogy

rengetegen most azt bizonygatják: hűvösben dolgozni meg tanulni voltaképp egészséges.

Ezek az emberek nem buták, csak nem akarnak hülyének látszani. Orbán és a Fidesz pedig pont erre épít. Sokan inkább éhen halnak, vagy megfagynak, de sohasem vallanák be, hogy hagyták magukat átverni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!