Orbánék mindent elbukhatnak – Soha nem látott mértékű ellenőrzésre számíthatnak!

Magyarország az uniós források feloldásáért cserébe sok mindent megígért az uniónak, azonban most úgy tűnik, a németek nem bíznak Orbánékban szavában és komoly ellenőrzést lebegtettek be.

A Politico értesülései szerint a mai napon szavazhatnak a német parlamentben arról, hogy Magyarország jogállamisággal kapcsolatos vállalásainak gyakorlati teljesülését ellenőrizze majd a német kormány.

Ha a javaslat átmegy a szavazáson, akkor Olaf Scholz kancellár kénytelen lesz az uniós források feloldása ellen szavazni,

amennyiben Magyarország eddigi vállalásaival kapcsolatos eredményei nem lesznek meggyőzőek. 

“A három német kormánypárt koalíciója arra kéri a kancellárt, hogy „alaposan” vizsgálja meg a jogállamisági eljárásra válaszul hozott magyar reformokat és csak akkor járuljon hozzá az uniós források blokkolásának feloldásához, ha megbizonyosodott róla, hogy azok orvosolják a hosszú ideje fennálló problémákat a magyar demokrácia helyzetével kapcsolatban” – írja az atv.hu a Politico által megismert javaslattervezet alapján.

A szigorú ellenőrzésre pedig azért van szükség, mivel ha a magyar reformok nem működnek majd megfelelően, akkor az negatív hatással lehet a helyreállítási alapról szóló megállapodásra is.

A német pártoknak komoly kétségeik vannak azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány nem akarja kijátszani az írásban vállalt reformokat, tehát, hogy azokat a gyakorlatban is meg akarják valósítani.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!