Élő adásban kapott leckét a fideszes államtitkár, sokkal kisebb lett az arca!

Láthatóan kínosan érezte magát a Miniszterelnökség államtitkára, amikor az ATV stúdiójában Baranyi Krisztina szembesítette őt a tényekkel.

Nagyot tudnak égni a fideszes politikusok, ha nem papírból kell válaszolniuk az előre egyeztetett kérdésekre. Ez derült ki akkor is, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára vitatkozott arról, hogy megválogathatja-e egy politikus, hogy kinek válaszol és kinek nem.

A vita során a fideszes politikus olyan kínos helyzetbe került, hogy az sokszor válaszolni sem tudott.

A vita előzménye az volt, hogy Baranyi Krisztina a múlt héten az ATV-ben nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok munkatársának kérdéseire, mondván: a Pesti Srácok nem újság, hanem csak egy ócska szennylap. Fürjes ezt követően azt üzente a a polgármesternek, hogy kérjen bocsánatot a Pesti Srácoktól, amiért korlátozta az újságírójuk szólásszabadságát. Az államtitkár az ATV stúdiójában is kitartott amellett, hogy nem jó az, ha egy politikus dönti el, hogy ki újságíró és ki nem. Erre a műsorvezető felhívta a figyelmét, hogy

Orbán Viktor sem ad interjút az ellenzéki médiának, amire Fürjes egyszerűen nem tudott mit mondani.

Helyette arról kezdett beszélni, hogy a miniszterelnök más fórumokon szokott tájékoztatást adni.

Ezt követően Baranyi Krisztina lejátszott a laptopján egy olyan felvételt, amin a Pesti TV-ben obszcén szavakkal gúnyolódtak rajta a polgármesterré választása után. Konkrétan arról beszéltek, hogy

inkább egy kecskét dugnának meg, mint Baranyi Krisztinát, mert a kecskét legalább meg lehet enni.

„Ön szerint ezeknek az újságíróknak nekem válaszolnom kellene?” – tette fel a kérdést a polgármester Fürjes Balázsnak, akit a videó nagyon meglepett, el is árulta, hogy most látta először.

A fideszes politikus láthatóan nagyon kényelmetlenül érezte magát,

majd hogy szabaduljon a kínos szituációból, azt kezdte fejtegetni, hogy Baranyi Krisztinának joga van nem válaszolni a feltett kérdésekre, de mint mondta, a szólásszabadságot nem lehet korlátozni. Mint mondta, „sajnos a demokrácia ilyen”, a közszereplőknek többet kell tűrniük. Baranyi Krisztina viszont erre ismét padlóra küldte az államtitkárt, amikor megjegyezte, hogy a szólásszabadságot pont a Fidesz korlátozza.

Az államtitkár arra nem tudott reagálni, hogy a közmédiában már csak propagandisták szerepelnek.

A következő, szinte megsemmisítő csapást pedig a műsorvezető vitte be, amikor rámutatott, hogy az ellenzéki politikusok azért nem állnak szóba a kormánypárti médiával, mert

az elmúlt öt évben a fideszes médiumok 400 sajtópert veszítettek el. Fürjes Balázs ezeket a tényeket nem tudta cáfolni.

Inkább úgy próbált kibújni a számára kínos adatok megmagyarázása alól, hogy szerinte ez azt mutatja: Magyarországon működik a jogállam. Ami persze egyáltalán nem válasz arra, hogy a fideszes propaganda bizonyíthatóan folyamatosan hazudik.

Az adás végén a fideszes politikusnak már sokkal kisebb volt az arca,

és kénytelen volt elismerni, hogy az ő ízlésébe sem férnek bele azok az obszcén megjegyzések, amikkel a jobboldali propagandisták Baranyi Krisztinát gyalázták.

A fideszes államtitkár vitáját Baranyi Krisztinával cikkünk végén nézhetik meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!