Olyat csináltak Orbánék, ami miatt máshol már százezrek építenék az utcai barikádokat!

Fotó: MTI

Kiderült, hogy a Fidesz egy bődületes hazugságra alapozva tette tönkre több százezer ember életét!

Más országban talán már helikopteren menekülne a kormány egy olyan beismerés után, ami ma látott napvilágot. Kiderült ugyanis, hogy a Fidesz egy bődületes hazugságra építve zárt ki 400 ezer vállalkozást a KATA rendszeréből!

Az adóhatóság most igazolta: hazugság volt Orbánék állítása, hogy a katások 250-300 milliárd forint kiesést okozva trükköznek!

Az mfor.hu közérdekű adatigényléséből kiderül, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a tételes kisadózók 2,5 százalékát ellenőrizte a KATA kilenc és fél éves fennállása alatt. Ez a költségvetés bevételeinek 0,06 százalékát érintette. A vizsgálat összesítéséből pedig kiderül:

a bő 9 év alatt 6511 ellenőrzött katásnál csak 9 milliárd forintnyi adókülönbözetet állapítottak meg!

Mindez azt jelenti, hogy a jogsértések aránya még az ellenőrzések számához képest is csekély volt.

S bár a hatóság azt nem közölte – mivel állítólag nincsenek erre vonatkozó adataik – hogy hány esetben azonosítottak bújtatott jogviszonyt, az ellenőrzés összesítéséből kiderül, hogy

az adózok a legtöbb esetben be tudták bizonyítani, hogy jogosan katáznak.

Mindez ordítva cáfolja Bánki Erik, a Gazdasági bizottság fideszes elnökének azon állítását, hogy a katával való trükközés évente 250-300 milliárd forintnyi kiesést okozott. Márpedig

a Fidesz erre a hazugságra építve zárt ki 400 ezer vállalkozást a KATA rendszeréből!

Csak hogy értsük mi is történt: Orbánék családok tízezreit tették tönkre, vállalkozásokat döntöttek be egyetlen cinikus vádra alapozott hazugsággal. Miközben semmi alapja nem volt annak, amire hivatkozva gyakorlatilag megszüntették a KATA szerinti adózást.

Máshol emiatt már százezrek tüntetnének!

Nagy kérdés, hogy most miért hallgatnak azok az emberek, akik szerint óriási bűn, ha egy politikus nem mond igazat? Most miért tűrik el csöndben, hogy a Fidesz egy bevallott hazugságra alapozva emberek százezreinek emelte meg az adóját, tönkretéve ezzel tízezreket, eltüntetve egész üzleteket, illetve áremelésre kényszerítve azokat, akik még talpon tudtak maradni? Máshol emiatt már rettegve nézi a kormány az utcán tüntető tömeget – de a magyar nép egyelőre tűr. A kérdés csak az: meddig?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!