Hatalmas pofára esés – Beletört a bicskája a fővárosi Fidesznek a legújabb lejáratásba!

Fotó: Mónus Márton / MTI

A fővárosi Fidesz kínjában már nem tudott mivel belekötni Karácsony Gergelybe, így végül egy vicchez hasonló (ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs rajta sapka, akkor pedig azzal van a baj) támadást indítottak.

Most a Fidesz azzal kereste meg a főpolgármestert, hogy adjon magyarázatot, miért locsoltak a fővárosban idén nyáron többet, mint a korábbi városvezetés alatti időszakban.

Ennek bizonyítására a kormánypártiak még bizonyítékot is hoztak, ami szerint a jobboldali városvezetés 2018 és 2019 nyarán közel (csupán!) 20 ezer köbmétert használt fel a hőség csillapítására, míg “a magát „zöldnek” mondó fővárosi baloldal” 2,5-szer több vizet használt fel a hőhullámokban gazdag nyári időszakban.

“Lebuktam. Sokat locsoltunk az elmúlt évtizedek legaszályosabb nyarán! Ez pont így volt, vállalom érte a felelősséget” – írja közösségi oldalán Karácsony, aki hozzáteszi, hogy nyáron még azzal támadta a fővárosi Fidesz, hogy keveset locsolnak a baloldali vezetés alatt, amivel hagyják kiszáradni a budapesti parkokat.

Most sokat locsolunk vagy hagyjuk kiszáradni?

– teszi fel a kérdést a főpolgármester, aki ellentmondásosnak ítéli meg a fideszesek két kijelentését.

Karácsony Gergely az üggyel kapcsolatban bejegyzése végén kiemeli: “ha ezt a hülye kérdést kicsit kapargatjuk, akkor nagyon súlyos országos problémával találjuk szembe magunkat. Napi szinten küzdünk olyan jogszabályokkal és eljárásrenddel, amelyek meggátolják, hogy helyben megtartsuk, hasznosítsuk a vizet. Magyarország gyakorlatilag az elmúlt 300 évben a mocsárlecsapolásra, a vizek gyors elvezetésére, a patakok csatornává alakítására, a víz azonnali elvezetésére rendezkedett be, jogszabályi környezete ezt tükrözi.

Nyáron nagyon súlyos aszály és kánikula sújtotta az országot. Muszáj alkalmazkodnunk a klímaválsághoz zöldmezős beruházásokkal, városrehabilitációs programmal, szárazságtűrőbb növényekkel, alternatív gyepgazdálkodással, méhlegelőkkel, “szivacsváros” koncepció alkalmazásával, mulcsozással, mezővédő erdősávokkal. Kész szerencse, hogy pont ezen dolgozunk, mióta megválasztottak a fővárosiak.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!