Orbán ezzel nem számolt – Már nem csak a tanárok vannak kiakadva a kormányra!

Ugyan jelenleg még csak a tanárok indítottak nagyobb visszhangot keltő tüntetéseket, de más ágazatok dolgozói sincsenek megelégedve Orbánék kritikán aluli teljesítményével.

A legújabb csoport a bajbajutott gazdák, akik egyelőre hiába várják a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségét; az érdekeik képviselete és segítség helyett inkább a

duplájára emeli a kötelező kamarai tagdíjat.

Ezt álságos módon azzal indokolják, hogy segíteni kell a történelmi aszály és a háborús gazdasági helyzet miatt, így a tagdíjat megduplázva 6-7 milliárd forinttal többet szednek be, hogy majd 1 milliárd forintot visszaosszanak.

Úgy tűnik, a kormány 19-re lapot húzott, ugyanis ha segítség helyett még jobban kizsigerelik a gazdákat, azzal az élelmiszerek ára is még jobban megugrik, mely tovább nehezíti majd a lakosság megélhetését.

Ez persze a kormánynak jó, hiszen a magasabb árak, több adóbevételt jelent számukra!

Az MSZP az üggyel kapcsolatban a közösségi oldalán felszólította a kormányt, hogy lépjen végre és döntsön a kárenyhítési alap megemeléséről, a kárenyhítés megindításáról! Az ellenzéki párt szeretné elérni, hogy a bajbajutott gazdák kapjanak érdemi, támogatott hitelt, ugyanis ennek hiányában nem tudják biztosítani a jövő évi termést.

A gond azonban az Orbán-kormány rossz politikájának köszönhetően évről évre előjön, így annak érdekében, hogy ne kerüljünk folyamatosan ilyen helyzetbe, modernizációra van szükség, új technológiákra, öntözési beruházásokra, melyhez a kormánynak ki kell írnia a vidékfejlesztési támogatásokat.
Orbánék korábban azt ígérték, hogy 80 százalékkal ki fogják egészíteni az uniós támogatásokat, azonban az ígéretből semmi sem valósult meg!

Az MSZP szerint az is komoly gondot jelent, hogy a mezőgazdaság ki van zárva az energetikai támogatásokból, melynek hiányában az élelmiszerek állandóan drágulni fognak.

“Más országok segítenek az állampolgáraiknak, ideje, hogy a magyar kormány is lépjen!”

– írja bejegyzése végén a Magyar Szocialista Párt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!