Súlyos hibát követett el Orbán – Ezzel beismerte, hogy mindenkinek hazudtak!

Miközben a hazug propaganda próbálja átadni azt az üzenetet, hogy nem a kétharmaddal rendelkező kormány elhibázott gazdaságpolitikája a felelős az elszabadult árakért, hanem a szankciók, addig a miniszterelnök végzetes hibát követett el!

Orbán Viktor saját pártjával és kormányával, valamint korábbi állításaival szembemenve aláírta az Európai Tanács azon állásfoglalását, mely egyértelműen és világosan kimondja:

egyedül Oroszországot terheli a felelősség az Európát érintő gazdasági nehézségekért!

Tehát eszerint Orbán is egyetért azzal, hogy nem az elhibázott brüsszeli szankciók miatt kellett brutális rezsiemelést végrehajtani és lőttek ki az élelmiszerárak a csillagos ég felé, hanem kizárólag Oroszország tehető mindezekért felelőssé!

Az Orbán által aláírt állásfoglalást Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője hozta nyilvánosságra, melyben az alábbi állításokkal értett egyet a kormányfő:

“Az Európai Tanács foglalkozott Oroszország Ukrajna ellen folytatott agresszív háborújának eszkalációjával, amely veszélyezteti az európai és a globális békét és biztonságot. Az Európai Tanács határozott szándéka, hogy fellépjen az Ukrajna szuverenitásának és a szabályokon alapuló nemzetközi rendnek a védelmére irányuló kollektív erőfeszítéseink hatástalanítását célzó dezinformáció ellen.

Ismételten hangsúlyozza, hogy Oroszországot terheli a kizárólagos felelősség a jelenlegi energia- és gazdasági válságért.”

A dokumentumot az összes EU állam-, illetve kormányfő, az Európai Tanács elnöke és az Európai Bizottság elnöke is aláírta, tehát Orbán Viktor is!

Tompos Márton a 444.hu közlése szerint azt írja: “Sokadjára köp fel a Fidesz, hogy aztán aláálljon. Most viszont különösen álságos és szégyenteljes ez, mert nem egy általuk kitalált, képzeletbeli ellenségkép legyőzése a tét. Ma a szomszédunkban egy tényleges háború zajlik, amiben már most több tízezren veszítették életüket, és százezreket nyomorít meg testileg, lelkileg. Ezt politikai és kommunikációs játszmákra használni történelmi szégyen…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!