Komoly bajban a bukott fideszes politikus – Erre valószínűleg ő sem számított!

Vádiratot nyújtott be a Központi Nyomozó Főügyészség Schadl György és 21 társa – köztük Varga Judit korábbi helyettese, Völner Pál – ellen is!

A vádirat szerint korrupció és vagyon elleni bűncselekmények miatt indult eljárás az érintettekkel szemben, ugyanis Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökeként jogtalan előnyért cserébe lefizethette Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium korábbi parlamenti államtitkárát.

Völner a szolgálataiért 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot kaphatott Schadl Györgytől

– írja az atv.hu, mely kiemeli: “az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság, amennyiben beismeri, ítélje Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, valamint mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra és rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig”.

A hivatali vesztegetéssel gyanúsított Völner az ügy kirobbanásakor kénytelen volt lemondani államtitkári posztjáról, az akkori cikkek azonban felvetették, hogy esetleg Varga Juditnak is le kellene mondania, mert helyettese ilyen botrányba keveredett.

A gyanú szerint Völner legalább 83 millió, míg Schadl az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!