Orbán ettől dührohamot kaphatott – Nyíltan megcáfolták a kormány állításait!

Orban ideges őrjöng

Az Orbán-kormány újabb méregdrága nemzeti konzultációt indított, melynek keretében elárasztották a köztereket a szankciós bombák képei!

A kormány újabb szintre emelte a Brüsszel-ellenességet, azzal, hogy az orosz-ukrán háború kapcsán megszavazott szankciók káros hatásait úgy közlik a nyilvánossággal, mintha azt a magyar kormány tudta és beleegyezése nélkül szavazta volna meg az unió!

Ez azonban nem igaz!

Erre hívta fel a figyelmet Dana Spinant újságírói kérdésre reagálva. Az Európai Bizottság szóvivője kijelentette, hogy természetesen látták, mivel népszerűsítik Orbánék a nemzeti konzultációt, majd hozzátette:

az eddig bevezetett szankciók nem a magyar kormány kihagyásával születtek meg, azokat mind a 27 tagállam, így Magyarország is megszavazta!

Spinant külön kiemelte, hogy a magyar kormány ugyan úgy részese az eddig elfogadott, Oroszország elleni szankcióknak, mint bármely más tagállam, illetve, hogy a téves és hamis állításokkal ellentétben, a szankciók célja nem az EU gazdaságának bedöntése, hanem, hogy nyomást gyakoroljanak az agresszor félre és megállítsák Ukrajna bombázását.
Ennek értelmében pedig nem helyénvaló, sőt, kifejezetten visszatetsző, hogy a magyar kormány bombák és rakéták képeit használja a szankciók ábrázolására.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!