Kiderült Orbán titka! Ez lehet a magyarázat?

A háború ugyan a feledés homályába burkolta a választások előtt kirobbant megfigyelési botrányt, ám az akkor felmerült kérdések a mai napig tisztázatlanok. Nem tudjuk, hogy ki engedélyezte az üzletemberek, újságírók lehallgatását a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel, annak mi volt az indoka. Már az elejétől fogva megpróbálták a kirobbant botrányt egyre távolabb tartani a kormányzati köröktől, különösen Orbán Viktortól.

Van azonban egy tény, amit eddig senki nem tartott lényegesnek. Sőt! Inkább megmosolyogták és Orbán technikai analfabetizmusának vagy ódivatúságának tudták be, hogy a miniszterelnök látványosan egy 2007-es, 15 éves Nokia modellt használ telefonálásra. Sok előnye van egy ilyen régi telefonnak, nem kell például folyamatosan töltőn tartani, akár több napot is kibír egyetlen töltéssel, de van ennél egy sokkal nagyobb előnye is:

nem lehet rá telepíteni a legmodernebb kémszoftvereket,

mint például a Pegasust. Ez pedig egy olyan világban, ahol a francia elnököt megfigyelik, ahol a német kancellár telefonja sincs biztonságban, nem hátrány! Főképp akkor, ha az ember többet találkozik Putyinnal, mint anno a kommunista vezetők Brezsnyevvel! Lehet, hogy tényleg csak a megszokás áll a régi telefon használata mögött, és nem kell semmi paranoiát, vagy biztonsági megfontolást keresni az ügyben. Ön szerint mi az igazság?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!