Orbán elszólta magát – Tudja, hogy rosszabb lesz a helyzet, mégsem tesz semmit!

Orbán Viktor a berlini útján elárulta, hogy 12 százalékra is felmehet a munkanélküliség Magyarországon! A miniszterelnök ezt már most előre látja, mégsem tesz semmit, pedig van megoldási javaslat az asztalon!

Sajnos Orbánt hidegen hagyja, hogy a jelenlegi négyszeresére fog nőni a munkanélküliség, ugyanis cselekvés helyett csak sopánkodik a külföldi konferencián. Pedig egy miniszterelnöknek épp az lenne a feladata, hogy panaszkodás helyett tegye a dolgát!

“Egy hazáját szolgáló kormányfő tudja, hogy ha a jelenlegi négyszeresére fog nőni a munkanélküliség, akkor olyan intézkedéseket kell hoznia, amik segítenek a bajba került embereken”

– írja közleményében az MSZP, mely már tavaly is azt kezdeményezte, hogy az álláskeresési járadék folyósítási ideje 3 hónapról emelkedjen 9 hónapra.

Az ellenzéki párt korábban azt is kezdeményezte, hogy

  • csökkenjen az alapélelmiszerek áfája 0 százalékra,
  • a RezsiSTOP keretében a 12 forintos paksi áramot adják annyiért, amennyibe az kerül,
  • csökkenjen a lakossági rezsi adója 5 százalékra,
  • vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését,
  • legyen egy garantált energetikai alapszolgáltatás,
  • legyenek ingyenesek az előre fizető mérőórák és a visszakapcsolás,
  • és induljon országos szigetelési program.

Ezek a javaslatok érdemben segítenének az egyre magasabb rezsiszálákkal és a folyamatosan növekvő élelmiszerárakkal küzdő családoknak, azonban a benyújtott javaslatokra a fideszes többség nemet mondott, még beszélni sem hajlandók erről a mentőcsomagról. Pedig itt az idő, hogy Orbán Viktor végre megértse: segítség kell az embereknek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!