Orbánék ismét meglépték – Éjszaka hozták meg a felháborító döntést!

Fotó: Kovács Tamás - MTI

Karácsony Gergely a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a kormány ismét az éj leple alatt hozott egy döntést, mely miatt sok intézmény kerülhet bajba.

“Péntek éjszaka, a hatálybalépés előtt pár órával a kormány a tizenháromszorosára emelte a szociális, oktatási és egészségügyi intézmények által fizetendő távhődíjat” – írja bejegyzésében a főpolgármester, aki szerint a brutális díjemelés és az eljárásmód is felháborító.

Karácsony kiemeli, hogy mindez elsősorban azért történik, mert a Palkovics László felügyelte energiahivatal orosz rulettet játszik az országgal. Arra kötelezik ugyanis az önkormányzati tulajdonban lévő távhőcégeket, hogy olyan magas árat fizessenek az államnak az orosz gázért, amilyen ár szinte soha nem volt a világpiacon és amely csaknem kétszerese a jelenleginek.
Ennek bizonyítására Karácsony mellékelt egy grafikont is, melyen látni, mennyibe kerül a gáz ára a világpiacon és mennyit fizettetnek Orbánék a távhőért:

309620672 675238583964816 9037820514659016026 n
Forrás: Facebook.com / Karácsony Gergely

A főpolgármester szerint két lehetséges magyarázat van arra, miért szabott tizenháromszoros árat a kormány: “Vagy az van, hogy az oroszok brutálisan drágán adják a gázt a magyar államnak. Vagy az van, hogy a magyar állam brutálisan nyerészkedik az önkormányzatokon és a közintézményeken.

Egy biztos: óvodák, kórházak, iskolák, szociális intézmények kerülhetnek bajba a kormány döntése miatt.”

– teszi hozzá Karácsony, aki levélben fordult Palkovics László miniszterhez, hogy vonják vissza a gyalázatos döntést.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!