Nem várt reakció – Kövér kijelentése csak olaj volt a tűzre!

Fotó: Népszava

Kövér László volt a vendége a HírTv Napi aktuális című műsorának, ahol az Országgyűlés elnöke többek között a pedagógusok béremeléséről és a közelgő tüntetésről is beszélt.

Kövér a műsorban elismerte, hogy a pedagógusok bére megalázóan alacsony, szükség van béremelésre, ugyanis mint mondta –

a jelenlegi bérük ahhoz a munkához és felelősséghez képest, ami terheli és kötelezi őket, nem méltányos.

A házelnök hozzátette továbbá, hogy mivel a gyermekeink jövője múlik az oktatási rendszeren, hosszú távú stratégiai kérdésként kell szem előtt tartani, hogyan lehet az iskolarendszert és a pedagógusbéreket is olyan állapotba hozni, hogy ne legyen ok az aggodalomra.

Úgy látszik Kövér László elfelejtette, hogy több mint 12 éve a Fidesz vezeti az országot, ennyi idő alatt pedig világszínvonalú oktatási rendszert lehetett volna kialakítani, olyan pedagógusbérekkel és életpályamodellel, ami vonzóvá teszi az adott szakmát.

A házelnök a műsorban azonban tett olyan kijelentést is a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által szerdára tervezett országos munkabeszüntetési akcióval, illetve a Tanítanék Mozgalom által a Parlament elé szervezett tüntetéssel kapcsolatban, mely csak rontott a helyzeten, olaj volt a tűzre.

Kövér szerint a bérezés az oktatás színvonalával rövid távon nem függ össze, hiszen a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket.

Úgy véli, hogy a tanárok bérhelyzetén semmilyen sztrájk nem fog segíteni és nem lehet egy nem létező jogi kategóriával élve polgári engedetlenségi akciót szervezni a tanulók rovására. Valamint szavaiból kiindulva, azok a tanárok, akik kiállnak jogaikért és magasabb béreket követelnek, azok nem tisztességes pedagógusok!

(Ez hasonló hozzáállás, mint amivel a KATA adózási formából kiszorítottakkal bántak: rájuk azt a bélyeget sütötték, hogy adócsalók.)

A kommentelők azonban nem osztja Kövér László szavait, valósággal elárasztották a hozzászólások a témában megjelenő cikkeket, melyek szinte mindegyike a házelnököt bírálja és azt, hogy a pedagógusokkal szemben a politikusok milliós fizetésből élnek, valamint a Fidesz által hozott törvény alapján minden évben automatikusan emelkedik a bérük.

Többen kiemelik, hogy Kövér a teljesítménye alapján nem érdemelné meg bruttó 3,6 millió forintos fizetését.

A pedagógustüntetések egyik meghatározó jelenete eddig az volt, mikor az egyik diák tiltakozásul készített egy plakátot, melyen Kövér László 1989-es ikonikus képét elevenítette meg. A jelenlegi házelnök akkor fontosabbnak tartotta a tanárok fizetését, mint ma. Az erről szóló cikket ide kattintva olvashatják el.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!