Baljós jelek jöttek Oroszországból: az “apokalipszis fegyverét” kezdi el tesztelni Putyin?

Mióta vesztésre áll Moszkva az ukrán háborúban, látszódik, hogy Putyin mindent megtesz, hogy megpróbálja kiköszörülni a csorbát. Erről szól a részleges mozgósítás, mellyel megpróbálja pótolni a fronton elvesztett katonákat, és ezért növelte a tétet a négy megszállt megye illegális annektálásával. Ugyanis, ha az orosz jog szerint ezek innentől Oroszország részének tekinthetőek, akkor ezek védelmében akár atomfegyvert is bevethet!

Az atomfegyverek használatát már belengette Putyin, egy “nem blöffölök” megjegyzéssel, amiről azt tartják, hogy pont azok blöffölnek, akik épp ennek ellenkezőjét állítják. Most két jel is arra mutat, hogy Purtyin nem állt meg a szóbeli fenyegetések szintjén, a NATO figyelmeztette tagállamait, hogy

a világ legnagyobb atom-tengeralattjárója elhagyta a Fehér-tengeri bázisát!

Az orosz Belgorod tengeralattjárója képes hordozni az “apokalipszis fegyverének” is hívott Poszeidon nukleáris torpedókat, amik az orosz hadsereg szerint víz alatti robbantással képes hatalmas, több száz méteres radioaktív szökőár kiváltására! Mindemellett hír érkezett arról is, hogy elindult egy, az orosz nukleáris arzenálért felelős erőkhöz tartozó katonai vonat. Igaz, hogy a hírszerzési források szerint a kocsikon BPM-97 páncélozott szállító járművek és egyéb, nem nukleáris fegyverek vannak. A vonat ahhoz az orosz katonai egységhez tartozik, amely kifejezetten a nukleáris fegyverek tárolására, fenntartására és ellátására specializálódott.

Ez vagy azt jelenti, hogy egy magasabb nukleáris készültségi szintet rendeltek el Moszkvában, vagy egyszerűen nincs már más szállítóeszköz, amivel a frontra vihetik a páncélosokat. Azt, hogy Putyin csak nyomás alatt akarja tartani a nyugati államokat jelezheti az is, hogy a a Belgorod továbbra is az északi-sarkvidéki vizeken tartózkodik, és a Poszeidon torpedók olyan alacsony fejlesztési szakaszban vannak, hogy a következő néhány évben biztos nem lesznek működőképesek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!