Ez volt az utolsó csepp a pohárban – Hatalmas tüntetés lesz szerdán!

Kép: Archívum

Mozgalmas nap lesz a szerdai, ugyanis október 5-re hirdette meg az országos sztrájkot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), akkor tartja a Parlament előtt a Tanítanék Mozgalom a tüntetést, illetve hídfoglalási akció is lesz!

A pedagógusok világnapján szervezett akciókkal próbálják felhívni a figyelmet az oktatásban eluralkodó káoszra, a tanárok bérköveteléseire és a jogfosztásukra; sokaknál az utolsó csepp a pohárban a budapesti Kölcsey Gimnázium tanárainak elbocsátása volt, ami után gondolkodás nélkül csatlakoztak a szerdai akciókhoz.

Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője a Népszavának adott tájékoztatásában elmondta,

már több mint kétszáz intézményből jeleztek nekik vissza, hogy pedagógusaik csatlakoznak az október 5-ére meghirdetett országos sztrájkhoz,

majd kiemelte, hogy sokan csak azt követően döntötték el, hogy munkabeszüntetéssel tiltakoznak, miután kiderült, hogy a tankerület több tanárt is kirúgott a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból.

A PDSZ által szervezett munkabeszüntetés mellett a Tanítanék Mozgalom és noÁr egy nagyszabású tüntetést szerveznek szerdára a Parlament elé – melyre már közel 10 ezren jeleztek vissza a közösségi oldalon – a gyerekek jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájkhoz való jogaik visszaállításáért.

Az eseményen számos híres előadó ad ingyenes koncertet vagy mond beszédet, többek között Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója, Péterfy Bori & Love Band, Nagy Ervin, Törley Katalin a Tanítanék Mozgalomtól, Zeller Judit, a TASZ munkatársa, Walton Viki a Szülői hang képviseletében valamint a Diákok a tanárokért képviselői.

Szintén szerdára a diákok hídfoglalást is hirdettek a Margit hídra, mely a tervek szerint délután 5-től este 7-ig tart majd.

Orbánék tehát hiába próbálták meg erővel elnyomni a rendszer ellen felszólaló, elégedetlen pedagógusokat, a tanárok kirúgása, a megfélemlítés csak olaj volt a tűzre, így szerdán soha nem látott méretű tüntetés alakulhat ki az oktatás jövőjéért!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!