Megbukott Orbán hazugsága – Emiatt sokan pártolhatnak majd el a Fidesztől!

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a közösségi oldalon mutatott rá Orbán egyik korábbi kijelentésére, mely mára bebizonyosodott, hogy hazugság volt!

Orbán Viktor még május 16-án ígérte azt, hogy Magyarországon „megszelídítik, aztán megfékezik” a vágtató inflációt, és ennek első eredményei már szeptemberben látszani fognak.

Tóth szerint ma már mindenki számára egyértelmű, hogy a miniszterelnök hazudott, ugyanis az infláció továbbra is növekszik.

Sőt, Orbán a parlament hétfői ülésén tovább tetézte hazugságainak sorát, mikor arról beszélt, hogy az élelmiszerárak a magyar kormány által is megszavazott szankciók megszüntetésétől fognak csökkenni.

Csakhogy amikor Orbánék az első szankciót február 23-án megszavazták, Magyarországon az infláció már 15 éves csúcson volt.

A valódi helyzet az, hogy hazánkban folyamatosan brutális drágulások, kétszámjegyű infláció, gyenge forint, sérülékeny gazdaság, szétszakított társadalom van, és ezért nagyobbrészt a kormány elhibázott gazdaságpolitikája a felelős.

Az MSZP szerint szeptemberben RezsiSTOP-ot kellett volna bevezetni, és nem egy újabb hazugsággal magyarázni, hogy miért mélyül a megélhetési válság Magyarországon, illetve az ellenzéki párt szerint otthonszigetelési programot is kellene indítania a kormánynak, valamint a Pakson 12 forintért megtermelt áramot a lakosságnak a válság idején ugyanennyiért kellene adni.

Tóth bejegyzésében felszólítja Orbánékat arra is, hogy a lakossági energiahordozók ÁFA-kulcsát csökkentsék 5 százalékra, hogy csökkenjenek a rezsiköltségek.

A szocialista politikus emlékeztetett, hogy a 2008-ban kezdődő gazdasági válság idején az MSZP 5 százalékra csökkentette a távhőszolgáltatás áfa-kulcsát, ezért érthetetlen, hogyha az MSZP-nek akkor sikerült, most miért nem teszi ugyanezt a Fidesz az áramnál és a gáznál?!

A Fidesz hazugságai, az elhibázott gazdasági lépések pedig megtették hatásukat, alig néhány hónap alatt a kormánypárt 700 ezer szavazót veszített a legfrissebb felmérés szerint, melyről itt olvashatnak bővebben! 
Az arról készült videót pedig, melyben Orbán élete egyik legkellemetlen helyzetbe került, ide kattintva érhetik el!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!