Kikelt magából az ellenzéki politikus a kormány legújabb húzása miatt!

“Folytatják a hazudozást és addig nem hagyják abba, amíg nem kényszerítjük rá őket” – írja Hadházy Ákos, aki az újabb “nemzeti konzultáció” híre kapcsán fogalmazta meg bejegyzését.

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz azzal a hazugsággal nyert választást, hogy megvédik a lakosságot a válságtól, ez azonban az elszabaduló infláció és a rezsicsökkentés csökkentését látva bebizonyosodott, hogy nem volt igaz.

“Milliókat csaptak be, és ha tétlenül nézzük, megint milliókat fognak becsapni”

– teszi hozzá Hadházy, aki kiemelte, hogy “érkezik az eddigi legmocskosabb, “nemzeti konzultációnak” nevezett propagandaakció, az Oroszország elleni szankciókról.
Pont ez hiányzott most, egy jó „nemzeti konzultáció”!
Manapság, amikor sorra zárnak be az önkormányzati intézmények, amikor az óvodásoknak csak fél kiflit tudnak adni, amikor olyan drága lett az energia és az ennivaló, hogy emberek tömegei számolgatnak kétségbeesetten, a kormányzó pártnak támadt egy ötlete: küld mindenkinek egy levelet, és még meg is tolná az egészet pár milliárd forintnyi hirdetéssel.”

Hadházy fontosnak tartja kiemelni, hogy ezzel a lépéssel a kormány nem a gazdasági válságot akarja kezelni (az ugyanis teljesen kicsúszott már a kezükből), hanem az emberek haragját akarják irányítani.

“Nemes egyszerűséggel meg akarja mondani, hogy ki a hibás, mielőtt még azt találná gondolni bárki, hogy a 13. éve, kétharmados többséggel kormányzó Fidesznek némi köze lehet a megélhetési válsághoz.”

Szerinte azonban sajnálatos módon működik a Fidesz taktikája, ugyanis “már az ellenzéki szavazók többsége is felmondja a kormány álláspontját az ukrajnai háború és a szankciók ügyében”, ezzel tehát tökéletesen tudják formálni a közvéleményt.

A dolog így működik, a kormány eluralja a kommunikációt, és a bevált goebbelsi módszerrel a hányásig ismétli a szlogenjeit. A végén már az is elhiszi, aki amúgy nem akarta, egyszerűen az idegrendszer megadja magát.

Így jön létre a Fidesz saját, külön bejáratú valósága.”

Az ellenzéki politikus szerint a hazug, inkompetens és korrupt kormány okozta válság ellenére mindaddig győzni fog a propaganda, amíg a megélhetési válság okozta feszültséget nem a megfelelő helyre irányítjuk, és konkrét, elérhető követelések elérésére fordítjuk.
“Két egészen konkrét követelés megfogalmazása egyszerűen elkerülhetetlen: az MTVA vezetőjének leváltása és a fizetett kormányhirdetéseket tiltó törvény elfogadása” – írja Hadházy, aki szerint vissza kell foglalni a „köznek” csúfolt állami médiát!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!