„Hamarosan holtan találnak a fürdőben” – Orbán baráti sajtója döbbenetes jóslatot tett közzé!

Orbán és Putyin úgy néz ki, ez a jövő (kép: MTI)

A brit konzervatív újságíróktól szívesen vesznek át teljes cikkeket Orbán propagandistái. Most azonban olyasmit jelent meg, amit biztosan nem fognak itthon idézni!

Már a fideszes propagandához közel álló baráti sajtó is Putyin bukását jósolja Nagy-Britanniában – értesült az Rtl.hu. A The Spectator nevű brit konzervatív hetilaptól a fideszes médiumok rendszeresen idéznek, ám most az egyik szerkesztőjük, Rod Liddle olyan éles hangvételű véleményt írt Vlagyimir Putyinról a The Sun című brit lapba, amit Orbán újságírói biztosan nem fognak átvenni.

A brit konzervatív publicista szerint Putyin csúfos kudarcot vallott.

Az orosz hadsereget először Észak-Ukrajnából űzték ki, majd az ukránok 6000 négyzetkilométert foglaltak vissza Kelet-Ukrajnában, egészen a határig szorítva vissza az oroszokat. A fideszes sajtó által kedvelt Rod Liddle szerint a II. világháború óta ez a legnagyobb kudarc, amit egy szuperhatalom elszenvedett, és ezt Putyin tudja, mert ez Putyin hibája. A brit újságíró úgy véli: az orosz elnök azért fenyegetőzik  atomfegyverekkel és azért mozgósít 300 ezer embert, mert látja, hogy Ukrajna akár meg is nyerheti ezt a háborút.

A fideszes sajtó által kedvelt újságíró „Őrült Vlad” néven emlegeti Putyint.

Rod Liddle szerint ha Oroszország el fogja veszíteni a háborút és ez Vlagyimir Putyin végét jelenti. A brit konzervatív zsurnaliszta szó szerint ezt írja az orosz elnökről: „Gyanítom, hogy egy nap,

nem is olyan sokára, valamilyen rejtélyes betegség miatt holtan találják majd a fürdőkádjában.

Pontosan úgy bánnak el vele, ahogyan ő tette az ellenfeleivel.”

Erről az írásról persze az oroszbarát Fideszt kiszolgáló kormánysajtó mélyen hallgat. Ők csak azokat az írásokat veszik át a brit konzervatív újságíróktól, amiket a központi propaganda jóváhagy.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!