Botrány a közétkeztetésben – Ezentúl csak fél kifli jár az ovisoknak!

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Újabb bizonyítékot mutatott be a közösségi oldalán Hadházy Ákos arra vonatkozóan, hogy a Fidesz-kormány megszegte a választási ígéretét!

Bejegyzésében az ellenzéki politikus arról ír, hogy sok milliárd forintot költöttek a kormányzati propagandagépezre, melynek feladata volt elhitetni a lakossággal a választás előtt, hogy “a piszkos ellenzék” megszorításokat vezetne be, “de majd a jó Fidesz megvéd bennünket”.

Ezzel szemben Kalocsán már beütött a valóság, a közétkeztetési cég leveléből derült ki, hogy egy minisztériumi rendeletre hivatkozva

a jövőben az óvodások csak egy fél kiflit fognak kapni, sült ételeket pedig egyáltalán nem!

“Mai nappal (2022.09.08.) hatályos 37/2014 (IV.30) EMMI rendelet az 1-3 illetve a 4-6 éves korcsoport részére biztosítandó, gabona alapú élelmiszerek közül pékáruk esetében 1/2-1 db mennyiséget ír elő.
A 4-6 éves gyermekek részére eddigiekben kiküldésre került egy egész darab péksütemény helyett ezentúl egyes esetekben, figyelembe véve a termék súlyát, fél darabot biztosítunk.
[…]
Tájékoztatom Önöket továbbá, hogy az étkezéseket biztosító Jókai úti főzőkonyha elektromos hálózatának túlterheltsége miatt sütőben készülő ételeket sajnos bizonytalan ideig nem tudunk biztosítani.

Hadházy bejegyzésében kiemeli, hogy még ez az eset sem fog meghatni nagy tömeget, ugyanis szerinte rendkívül jól lefedi az országot a kormány propagandahálózata, továbbra is működni fog a “gaz brüsszeli szankciók” duma. Szerinte ha valódi változást szeretne az ellenzék elérni, ahhoz előbb el kellene érni az MTVA vezetőjének eltávolítását és a fizetett propaganda hirdetések betiltását.

307848641 654363709385260 4329557105872318227 n
Forrás: Facebook.com / Hadházy Ákos

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!