Őrjönghet a Fidesz vezérkar – Újabb hazugságukra derült fény!

Újabb vaskos hazugság került elő a Fidesz múltjából, mellyel korábban megvezették a lakosságot. 

Orbánék még 2014-ben ígérték meg a nonprofit energiaszolgáltatást és az ipari rezsicsökkentést, melyeket 8 év elteltével sem sikerült tető alá hozniuk. A mostani megszorítások azonban kevésbé lennének fájóak, ha az energiaszolgáltató cégek nem nyerészkedhetnének a lakosság kárára.

Az MSZP a közösségi oldalán tette közzé számításait, mely szerint az 5 legnagyobb gázelosztó és az FGSZ

az elmúlt 4 évben összesen 156 milliárd forint profitot vitt haza az Orbánék által jóváhagyott hatósági árak mellett.

A sokak által kifogásolt rendszerhasználati díj mértékét a kormány saját hatáskörében állapítja meg. Az pedig igencsak beszédes, hogy azután kezdték el emelni ezt a díjtételt, hogy Mészáros Lőrinc áram- és gázelosztócégeket (TITÁSZ és TIGÁZ) vásárolt.

Sőt, korábban kiderült az is, hogy a Mészáros érdekeltségébe tartozó OPUS TIGÁZ Zrt. földgázelosztási területén élő lakossági földgázfelhasználók az 1729 m3-es éves átlagos földgázfogyasztásuk után akár nyolcezer forinttal is többet fizetnek a földgázért, mint az ország más területein élő, lakossági földgázfogyasztók.

Ez tehát egy újabb olyan hazugság volt a Fidesz részéről, mely bár hangzatos és tetszetős lehetett, nekik mégis fontosabb volt, hogy a holdudvaruk bőséges profitszerzését a lakosság érdekei elé helyezzék. Mindezekről azonban ményen hallgat a kormány!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!