Bíróság előtt derült ki az Orbán család botrányos utazása!

Egy évig próbálta titkolni a Fidesz-kormány az Orbán család botrányos utazását, de a külügy végül a bíróság előtt bevallotta az igazságot!

Egy éven át titkolták azt a döbbenetes tényt, hogy Orbán Viktor és családja hogyan utazgatott egy évvel ezelőtt. Most azonban kiderült: a miniszterelnök és felesége magáncélokra használták a Fidesz-kormány luxusrepülőgépét – derítette ki az RTL Híradó. A repülőgép hivatalosan „csapatszállító”, de a valóságban

bármelyik milliárdos megirigyelhetné a bőrfotelekkel, aranyozott biztonsági övekkel és pohártartókkal felszerelt kormányzati gépet.

Tavaly augusztusban ez a repülőgép ment Rómába úgy, hogy az oda- és a visszaút során is megállt Horvátországban. Éppen akkor, amikor az egyébként Horvátországban nyaraló Orbán Viktor a katolikus vezetők konferenciájára utazott az olasz fővárosba. Akkor a 444.hu egyik olvasója egy római étteremben lefotózta Orbánt a feleségével és a fiukkal, de sem a sajtó, sem civil szervezetek kérésére

nem árulta el a kormány, hogy az Orbán család tagjai mivel utaztak és ki fizette az utat.

Az eset részleteinek pontos kiderítése érdekében a K-Monitor nevű korrupcióellenes civil szervezet pert indított és per során döbbenetes dolog derült ki.

A bíróság előtt a külügy elismerte, hogy a honvédségi luxusgépen a kormányfő és felesége utaztak!

Ugyanakkor a tárca azt állítja, hogy az utazás költségeit Orbán Viktor tavaly szeptemberben személyesen fizette be a külügy házi pénztárába. Az RTL Híradónak nyilatkozó Hadházy Ákos szerint valódi demokráciában egy miniszterelnök egy hétig sem maradna a hivatalában, ha kiderülne, hogy a horvátországi nyaralása közben egy kormányzati luxus jet szállítja őt és a feleségét Rómába, majd vissza.

A bírósági ítélet szerint a kormánynak el kellene árulnia, hogy mennyibe került az utazás, de a külügy tovább titkolózik.

A tárca várhatóan fellebbez a döntés ellen. Az RTL Híradó hiába kérdezte a kormányt, hogy a miniszterelnök családtagjai hány alkalommal utaztak már a kormányzati luxusgéppel és ezért mennyi pénzt fizetett Orbán Viktor. A kabinet arra sem válaszolt, miért nem árulják el ezeket az adatokat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!